Rondleiding bij Stadstuinderij NoordOogst

Voedselbossen zijn hip, en dat is maar goed ook. Want de landbouw zoals we die kennen, is aan vernieuwing toe. Met een voedselbos produceer je noten, fruit en andere eetbare gewassen, terwijl je ondertussen de bodem en de biodiversiteit herstelt. Dit soort bos moet minstens honderdtachtig jaar meegaan. De piek in productie voor de hoge bomen is na honderdtwintig jaar. Bovendien wil je dat het bos een paar jaar na aanleg nagenoeg geen onderhoud meer nodig heeft. Dat vraagt om een weldoordacht ontwerp en om geduld. Lees hier tien tips voor het ontwerp voor een voedselbos.

Sta jij te trappelen om in of rond Amsterdam een voedselbos te starten? Laat je dan inspireren tijdens een rondleiding door het voedselbos bij Stadstuinderij NoordOogst in Amsterdam Noord. De rondleidingen vinden plaats in augustus en september.

Wat leer je?

Je komt te weten wat je kunt eten uit het voedselbos. Ook kun je proeven van de Franse uiensoepboom, honingbes en van wat het seizoen verder biedt. Verder krijg je tips and tricks hoe je zelf aan de slag kunt op jouw plek. Dus hoe maak je een slim ontwerp? Hoeveel tijd neemt het beheer? En hoe maak je een goede start?

Programma rondleiding voedselbos

De rondleiding duurt een uur. Daarna kun je in een half uur al jouw specifieke voedselbosvragen afvuren.

Individueel afgestemd

In beginsel worden slechts twee personen per keer rondgeleid. Eventueel kan een inwonende partner ook meekomen, dus dan in totaal maximaal vier mensen. Dit vanwege corona, maar ook om iedereen echt verder te helpen.

Wie geeft de rondleiding?

De rondleiding wordt gegeven door Arja Helmig, voedselboswachter bij Stadstuinderij NoordOogst en ontwerper van eetbare tuinen.

Data

Vrijdag 17 juli om 11 uur.

Zaterdag 18 juli om 14 uur

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

NoordOogst, Amsterdam Noord

Adres

Meteorenweg 272, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

35 euro

Bron