Intenties vastleggen in een visionboard

Zelf doe ik het al jaren. Een visionboard maken. En Manon schreef er ook al over in haar blog. In het begin van januari, of soms al eind december, zoek ik allerlei plaatjes en beelden die voor mij symboliseren hoe het aankomend jaar eruit moet gaan zien. Deze plak ik als een mooie collega bij elkaar op een dik stuk karton of een achterkant van een lijst, en ik hang hem ergens op waar ik hem vaak zie. Zo word ik er het hele jaar aan herinnerd, wat mijn intenties waren. Ik mix eigenlijk een visionboard met een moodboard samen tot een intentieboard.

Visionboard versus moodboard

Een visionboard is een collage voor de toekomst. Je zet je intenties vast in beelden, woorden of dingen uit de natuur (zoals veertjes, gedroogde bladeren, zand). Je kunt het doen bijvoorbeeld als je jarig bent geweest, voor je nieuwe levensjaar. Of aan het begin van een nieuw jaar, zoals ik het altijd doe. Maar je kunt het ook doen voor een seizoen of voor meerdere jaren achter elkaar.

Een moodboard is meer een collage waarin je een idee of een sfeerbeeld neerzet. Als je bijvoorbeeld je huis wilt restylen of je tuin een make over wilt geven. Dan zet je de kleuren en een sfeerbeeld neer via een moodboard.

visionboard maken. bodyandmind.amsterdam

Help het lot een beetje

Vorig jaar had ik een aantal belangrijke intenties: nieuwe relatie, iets in een groep ondernemen en veel tuinieren. Nadat het al een aantal jaren geleden was dat mijn relatie was verbroken, was ik er klaar voor een nieuwe partner te ontmoeten. Dus ik ging op een datingapp (dat bleek niets voor mij overigens) en vertelde ook aan vriendinnen dat ik ‘er open voor stond weer iemand te ontmoeten’. En geloof het of niet, in de zomer kwam ik iemand tegen in mijn eigen buurt, waar het ongelooflijk mee klikte. We zijn nu alweer een aantal maanden samen en het voelt heel goed. Net als mijn andere doelen op mijn board is dit doel uitgekomen.

Workshop

Wil je ook een mooi visionboard/moodboard maken en er iets meer over leren, kom dan 28 februari van 14 uur tot 16 uur naar de workshop die Nicolien Brzesowsky en ik geven. Wij zorgen voor de materialen, thee en koekjes en jij voor je eigen ideeën. Mocht de lockdown nog gelden, dan doen wij het online en moet je je eigen materialen verzamelen.

Locatie: Santpoort Noord, atelier Vrederijk (groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar). Prijs: €35,- en online €25. Opgeven kan via info@niccom.nl of info@clarityvoorjou.nl.