IJsjes met natuurlijke suikers

Het is weer zomer! In de zomer eten we ijsjes. In ieder geval willen de kids willen weer heel veel ijs. In gewone ijsjes zit doorgaans heel veel toegevoegde suiker. Hoe kun je je kinderen -en jezelf- verwennen én het gezond houden tegelijkertijd? Door zelf ijsjes van fruit te maken. Die zijn overigens in een handomdraai klaar. Kijk maar hoe makkelijk het is…

Wat heb je nodig?

Het hangt ervan af welke smaak ijsjes je wilt: aarbei, bosbessen of mango. Alles is mogelijk, want je kunt het fruit in kleine stukjes snijden en samen met water in de juicer doen. Daarna giet je het sap / de drap in een ijsjesvorm en doe je die in de vriezer. Paar uur laten invriezen en klaar zijn je ijsjes.
Naast een juicer, vriezer en ijsvormpjes heb je dus circa 600 gram fruit en  125 ml water nodig .

Mangoijsjes

Neem bijvoorbeeld mangoijsjes. Heerlijk zoet! Maar ook gezond! Wetenschappers hebben aangetoond dat het regelmatig eten van mango’s goed is voor de huid. Deze wordt er zachter en minder dof van. Verder zit er veel calcium en magnesium in. En glutaminezuur wat het concentratievermogen en geheugen bevordert. Daarnaast zit er veel vitamine CA, E en B6 in. Dus je kids denken gewoon lekker een ijsje te eten, maar jij weet wel beter :-).

Recept voor 6 mangoijsjes

600 gram Mango
125 ml water

Snij de mango’s in kleine stukjes. Doe ze samen met het water in de juicer en maak er een smoothie van. Daarna giet je ze in de ijsjesvorm en doe je ze in de vriezer.

Hier kun je supersnel  zien hoe je gezonde vruchtenijsjes maakt.

Ik hoop dat jij en/of je kinderen genieten van deze zomer en van deze heerlijke ijsjes.

Kijk voor meer dan 30 van deze heerlijke recepten in mijn boek ‘Smullen zonder suiker’, ISBN 978908214610, 2015, Hilversum, uitgeverij Acanthis. Er is ook een website ‘Smullen zonder suiker!’.

Photocredits Facebook/Superfruit.nl