Bewust zwanger zijn

Het rustig aandoen tijdens je zwangerschap en je voorbereiden op de bevalling, terwijl het dagelijks leven gewoon doorgaat, kan soms lastig zijn. Met name als je zwangerschap niet helemaal soepel verloopt… of als je angst hebt voor de bevalling.

Intens

Zelf heb ik mijn zwangerschap heel intens en bewust beleefd. Ik had een extreme angst voor de bevalling, die ik uiteindelijk heb kunnen minimaliseren. Dat deed ik onder andere door te mediteren, daar had ik toch genoeg tijd voor, en zelfonderzoek. Allemaal met als doel om dichterbij mezelf te komen en dicht bij mezelf te blijven. Het was echt een proces waarin ik mezelf de tijd gaf om aan het idee te wennen dat ik zou gaan bevallen. Dat heeft positief uitgepakt, want ondanks de pijn, kan ik zeggen dat ik een mooie bevalling heb gehad. Tussen de weeën door was ik volledig ontspannen! Dat wens ik iedere moeder toe.

Mindfulness

mindfulnessOm die reden heb ik de cursus Mindful Zwanger over mindfulness voor zwangeren ontwikkeld. Want als je goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor je kind in je buik. In deze cursus van 8 weken leer je bewust stil te staan bij je veranderende lichaam en contact te maken met je baby. Daarnaast bereid je je geestelijk voor op de bevalling. Het is geen gewone zwangerschapscursus. Je kunt deze vaardigheden namelijk altijd blijven toepassen in je leven, waar je ook bent. Met mindfulness krijg je inzicht in je eigen automatische patronen. Je leert hoe je stress zoveel mogelijk kunt verminderen. En ten slotte is het een boost voor je zelfvertrouwen in je nieuwe rol als moeder.

Lees hier over de cursus Mindful Zwanger.

Wil jij je zwangerschap en bevalling mindful doormaken; doe mee aan de cursus Mindful Zwanger!

Photocredits: Julia Ruijter