Eetbare tuin in Artis

Artis Natura Magistra is de oudste dierentuin van Europa die door burgers is opgezet. Het is de moeite waard om (weer) eens te gaan, want naast de dieren zijn er de statige oude bomen en voor het derde jaar is er de prachtige eetbare tuin! Wat is er leuker dan op een vrije dag naar de dierentuin gaan? Voor jong en oud is er van alles te beleven. De geluiden van huilende wolven en krijsende papegaaien hoor je al wanneer je door het hek bij Artis stapt. Maar als eerste zie je de kamelen en ezeltjes links in de wei. Lopend door de Papegaaienlaan – vroeger zaten daar papegaaien op een stokje aan beide zijden van de laan – bereik je de Apenrots.

Liefde en zorg

In een wereld waarin een fragiele relatie bestaat tussen mens en natuur, wil Artis liefde en zorg voor de natuur stimuleren en uitgroeien tot het meest toonaangevende instituut op dit gebied.

Sinds 2016 draagt Artis haar visie nog scherper uit: je kunt nu vooral biologische drankjes en biologisch eten kopen. Materialen worden hergebruikt en de dieren krijgen voedsel uit de ‘eetbare tuin’. Alles wat in de tuin staat is eetbaar.  Soms zijn de bladeren eetbaar, de bloemen of de wortels van de plant.artis En zo worden verschillende dieren nu liefdevol geleerd om nieuwe dingen te eten. In eerste instantie vinden ze kruiden en andere soorten groenten niet zo lekker. De verzorgers houden haarfijn bij wat er gegeten wordt uit de eetbare tuin en wat ze dus lekker beginnen te vinden.

De Twee Cheetah’s

In restaurant De Twee Cheetah’s kun je nu naast biologische hamburgers, ook heerlijke verse vruchtensappen krijgen. Samen met een puntzak patat (vers gemaakt van echte aardappelen) is dit een gezonde traktatie voor het hele gezin.

Openingstijden Artis: elke dag van 9.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Artis.

Wil jij lekker uit met het hele gezin: in Artis is in september nog de prachtige eetbare tuin te zien! En als klap op de vuurpijl: in september krijg je 25% korting bij inlevering van de Artis voucher.

Photocredits: Eetbare tuin, Henri Vial

Photocredits: Tapir Artis, Ronald van Weeren