Dankbaarheid voor leven op aarde

Op 22 april 2024 word ik geëerd en al het leven op mij. Dat doet mij zo goed. De mensen noemen het Earth Day. Soms denk ik namelijk wel eens: waarderen de mensen eigenlijk wel wat ik ben en voor ze doe?

Dat komt omdat er zoveel verwoesting plaatsvindt voor voornamelijk geld. Dat begrijp ik niet goed. Van geld kun je immers niet eten. Van appelbomen en alles wat in mij groeit wel. En van het water dat ik ook ben, kun je drinken. En dan is er nog zoveel extra om van te genieten. Wat zou een leefomgeving zijn zonder vogels en andere dieren? Ik ben de enige planeet (die jullie kennen) in jullie zonnestelsel waaruit bomen, kruiden en planten kunnen groeien en waarop rivieren stromen. Wat dat betreft ben ik best wel speciaal!

Gaia of Moeder Aarde

De inheemse groepen mensen die op en met mij leven, beseffen dit maar al te goed. Zij weten dat ik Moeder Aarde ben en alles, maar dan ook alles, aan hen geef. Zij leven samen met mij en zijn dankbaar voor alles wat ik geef en ben. Soms geven zij zelfs een offer. Dat hoeft wat mij betreft dan weer niet. Dankbaarheid is voor mij het hoogste goed en dat hoeft geen leven(s) te kosten.

Wat kun jij doen?

De Dag van de Aarde is een internationale dag waarop allerlei activiteiten plaatsvinden om mensen bewust te maken van wat mij bijzonder maakt. Dit jaar met het thema plasticreductie. Ook in Amsterdam. Misschien vind je het leuk ook iets te doen? Dan heb ik ook nog wat eigen ideeën:

  • Maak op 22 april een klein kunstwerkje op mij (op de grond), met natuurlijke elementen. Voel daarbij je dankbaarheid voor wat ik geef. Vorm bijvoorbeeld een hartje van stenen of bloemen. Of klei iets moois.Stenen hart - dag van de Aarde. bodyandmind.amsterdam
  • Geef iets aan mij terug: gooi bijvoorbeeld edelstenen in een stromende rivier vlak bij je huis, zodat ze daar hun energetische werk kunnen doen.
  •  Neem een bosbad. Word 1 met de bomen en het bos. Op 20 april is er bijvoorbeeld 1 in de Amsterdamse waterleidingduinen door Irene. Elke maand kun je ook aansluiten bij een bosbad door Manon, bijvoorbeeld 17 mei in het Amstelpark. Lees ook Manon’s blog Mijn kennismaking met bosbaden
  • Plan een mooie natuurwandeling of wandeling met een vogelgids.
  • Doe een workshop Natuurlijk Tuinieren.
  • Zwem in open water en voel bewust mijn water op je huid.
  • Denk aan mij in een visualisatie. Zie mij daarbij op haar mooist, hoe jij graag zou willen dat de mensen en ik samen zouden leven.
  • Koop géén potgrond. In potgrond zit turf en dat wordt uit grote natuurgebieden gehaald. Maar die natuurgebieden zijn van belang om mijn hele ecosysteem in balans te houden. Door het opgraven komt ook ongelooflijk veel CO2 vrij. Er zijn voldoende alternatieven voor potgrond.
  • Dans of zing ter ere van mij. Dat kan ik altijd waarderen. Dansen kan elke zaterdag, bijvoorbeeld 20 april in het Flevopark.

Dank je wel.

Gastblogger: GAIA