Zwanenhof in Zenderen

Je terugtrekken, tot rust en inspiratie komen. Dat is wat het van oorsprong Franse woord retraite betekent. Dit kun je doen op het Zwanenhof in Zenderen. Het Zwanenhof is een bijzondere plek voor één of meerdaagse trainingen, workshops, cursussen, vergaderingen of een retraite om stil te staan bij persoonlijke zaken. Een bijzondere omgeving omringd door het mooie Twentse landschap in een prachtige bos- en natuur vind je hier de rust om ideeën op te doen, kennis te delen en thuis te komen.

Individuele retraite

De individuele retraite wordt door Irma Peek begeleid. Het is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan herstel, rust of juist weer activiteiten willen oppakken. Er kunnen maximaal drie personen tegelijk zijn. De enige vaste momenten op de dag zijn de met veel zorg bereide maaltijden. Je hebt een tal van mogelijkheden: mediteren, schilderen, wandelen, lezen of een massage. Voor iedereen is het verblijf anders en je hebt als je dat wilt elke dag overleg met Irma.

Mijn retraite

In januari voelde ik de behoefte om afstand te nemen van de stad en weer in beweging te komen na een ziekteperiode. En wilde ik zoveel mogelijk naar buiten gaan. Buiten lag er sneeuw en de sloten waren bevroren. Dit gaf een prachtig landschap, waar ik vogels zag die ik nog nooit zag: de witte reiger en de bosuil. De bomen waren kaal maar stonden stevig in de grond. Er is een kloosterroute die je langs verschillende Karmelieten kloosters leidt. Ik kon weer in contact komen met de natuur en zo met mijzelf.

retraiteTijdens de week dat ik op het Zwanenhof gebeurde er veel; het leek alsof ik in een stoofpot was beland. Het bracht me in contact met mijn gevoelens én ik kon ze ook uiten. Zonder reserves kon ik ruimte voor mijzelf innemen. En ook weer in een dagelijks ritme komen, dat ik ook in Amsterdam weer heb voortgezet.

Praktische informatie

Diverse verblijfsmogelijkheden kunnen – afhankelijk van je verzekeringspakket – gedeclareerd worden bij jouw ziektekostenverzekeraar. Neem contact op voor nadere informatie met Irma Peek: 074-2659525, www.zwanenhof.nl