Grinberg: voor fysieke en mentale klachten

Ik kwam in contact met de Grinberg methode omdat Birte Viermann in dezelfde studio werkte als ik. Omdat ik deze methode niet ken bood ze mij een behandeling aan. Wow, het was een bijzondere ervaring!

Doelen Grindberg methode

De Grinberg methode is zowel geschikt bij fysieke als mentale klachten. Doel van de behandeling is het verbeteren van energie en levenslust, stemming, fysieke behendigheid en flexibiliteit en meer concentratie en herstel van slaap.

Birte werkt al 20 jaar volgens deze methode, die door de Duitser Avi Grinberg werd ontwikkeld. Hij was van oorsprong voetreflex therapeut en dat merkte ik ook aan de behandeling (90 minuten) die ik van Birte ontving.

Behandeling

Na een kort gesprek over mijn klachten en achtergrond mocht ik ontkleed op de massagetafel gaan liggen. Ik had veel last van mijn buik en darmen na een feestweekend dus daar zou Birte aan gaan werken. Ze begon mijn voeten stevig te masseren, er waren verschillende plekken die gevoelig en pijnlijk waren. Maar ik merkte direct dat mijn darmen begonnen te ontspannen.

Birte vroeg me daarna of ik last van een plek in mijn onderrug had. En inderdaad voelde ik dat opeens. Ik mocht me omdraaien en toen ging ze diep op mijn sacrum en andere plekken in mijn onderrug werken. Ook hier was het effect ongelofelijk: mijn darmen kwamen tot rust!

Tenslotte behandelde zij mijn nek. En vroeg toen zij om het gevoel op te zoeken dat ik heb als ik last van mijn darmen heb. Na een paar minuten kon ik ontspannen en had ik ervaren dat ik ook weer uit dat gevoel kan komen. Heel fijn!

Dit filmpje van een collega van Birte geeft een mooie indruk hoe een Grinberg sessie kan zijn:

Gratis kennismaken?

Birte geeft deze zomer gratis proefsessies in de Zen Dojo op de Andreas Bonnstraat. Ook geeft ze elke laatste woensdag van de maand een groepssessie. De eerste keer is gratis. Voor meer informatie zie

Photocredits: Birte Viermann

Videocredits: YouTube