Bael thee is gezond

Vorige maand was ik twee weken op vakantie in Thailand, waar ik een week yogalessen volgde en genoot van het tropenweer en het heerlijke Thaise eten! Ik verbleef een week in Visit Natural Detox Resort op Koh Samui. Daar hadden ze heerlijk gezond eten en elke dag andere gezonde kruidenthee. Zo ontdekte ik de Bael fruit thee. Bael is een vrucht die ook wel slijmappel wordt genoemd. De thee is oorspronkelijk uit India afkomstig maar inmiddels een bekende Thaise thee. Met heel veel gezonde eigenschappen!

Werking Bael thee

Slijmappel vrucht is een aromatische en zoete vrucht. Het bevat een hoog gehalte aan vitamine gehalte C, A, B1, B2, kalium en calcium. De belangrijkste werking is het bevorderen van een gezonde spijsvertering en voorkomen van constipatie. Met het hoge niveau van vitamine C is het goed mogelijk om verkoudheid en griep te voorkomen. Het zou ook helpen bij maagzweren.

Bael thee

Hoe bereiden en combineren

Je kunt de gedroogde vrucht gebruiken om thee mee te maken. Gebruik 2 plakjes Bael fruit voor een theepot. Laat de thee 5 minuten trekken. Je kunt natuurlijk ook een theezakje gebruiken! De thee is heel zacht van smaak en als je er verse gember bij doet is het een immuniteit booster! En het is dus ook goed voor jouw stoelgang, met name als je moeite hebt. Ook in combinatie met verse kurkurma vind ik de thee heerlijk! Want mixen kan natuurlijk ook. Je kunt de thee zowel overdag als in de avond drinken.

Waar te koop

Ik nam uiteraard een goede hoeveelheid Bael thee mee uit Thailand! Maar ik wilde weten of ik het ook in Amsterdam kan kopen. Mijn eerste ingeving was om bij Simon Levelt langs te gaan. Helaas verkopen zij vooral thee van de theeplant en verwezen me naar Jacob Hooy, die veel vruchtenthee verkoopt. Maar ook zij verkopen de thee niet. Dus daarom online gezocht. En ja hoor, bij Etsy kun je organic Bael Fruit thee kopen.

Nieuwsgierig geworden? Probeer de Bael fruit thee zelf eens uit!

Photocredits: Etsy