Op het strand

Wat een heerlijke zaligheid; ik ben op het strand in Italië. Eind september is het niet meer zo heet en niet meer zo druk en is de sfeer des te gemoedelijker. Ik voel de zonnewarmte, het zand dat me draagt en het spel van de wind over mijn lichaam, voortdurend in beweging, geen moment hetzelfde. Om mij heen het geluid van stemmen, een zak chips die knispert en een strandverkoper die met ‘beautiful, beautiful, discount now’ zijn waren probeert te slijten. Wat verder weg hoor ik een blaffende hond, fietsbellen (!), een motorbootje, een kerkklok die met twee verschillende tonen zowel het hele uur als ook de kwartieren aangeeft. En aan mijn voeten klinkt de zee, altijd groots en met dit weer en in deze omstandigheden geruststellend.

Ademruimte

Ik doe een oefening uit de Mindfulness: ademruimte.

  • Wat zijn mijn gedachten op dit moment? Ik denk aan volgende week, als ik weer aan het werk ben en aan wat we straks gaan eten.
  • Wat zijn mijn lichamelijke sensaties van dit moment? Ik voel de zonnewarmte, de wind, mijn natte bikini, de zachte stof van de handdoek en de harde onderlaag van het zand.
  • Wat is mijn gevoel op dit moment? Ik voel ontspanning, rust, tevredenheid.

Nietsdoen

En steeds weer komen de gedachtes op: fantasieën en to-do lijstjes. Dat is niet erg, het hoort erbij en het is een van de kenmerken van de menselijke geest. Ik richt mijn aandacht op mijn adem en volg deze van moment tot moment. Het is mijn anker naar het nu. Nietsdoen, alleen maar zijn, dolce far niente, hoe moeilijk kan het zijn…

Anker bij zwangerschap

Ben je zwanger en wil je leren hoe je je adem als anker kunt gebruiken bij het opvangen van de weeën? Bij Zwanger en Fit, Mindfulness voor zwangeren of mijn privécursus leer je hoe je dat kunt doen. Bezoek mijn site voor meer informatie.

Photocredits: Pixabay