Een boek over het hervinden van kracht na een tumor

Zeven jaar geleden werd er in mijn keel een tumor geconstateerd. Eerst ging ik van het ergste uit. Gedachtes over de dood, over een langdurig ziekbed, over mijn dochter die te jong was. Verdriet over verloren dromen. Op het moment dat ik hoorde dat mijn longen schoon waren, zag ik dat er een weg terug was. Als ik ziek ben, dacht ik, kan dit ook de andere kant uit bewegen.

Energie en positief denken

Er waren mensen om mij heen die veel meer wisten over wat energie en positief denken met je lichaam doet. Mensen die door hun handen mij lieten voelen. Het voelen bracht inzicht in mijn leven. Ik ben opgegroeid op het platteland. Mijn vader was tuinder en wij kinderen hielpen op de tuinderij. Plantjes verspenen, planten poten, wieden. Als kinderen werd ons bijgebracht dat de aarde er voor mensen was.

Mijn opa wees de weg

De periode voordat de bestralingen begonnen ging ik met mijn vriend en dochter naar Ameland. Staande op een duin, waar de wind aan mijn haren trok kreeg ik een visioen van mijn opa. Ik stond voor hem en hij strekte zijn hand naar mij uit. Hij wees naar zijn koeien, ging met mij dansen en keek naar boven, naar de wolken en nog hoger.

Zijn manier van “zijn” bracht me met een schok in mijn eigen verbinding en die van de natuur. ik voelde het gaan stromen. Maar mijn opa heb ik niet gekend omdat hij zat opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij die ontkend werd en geen verbinding meer had met zijn familie. En die mij de weg wees. Ook liet hij mij voelen dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Er woelde een kracht omhoog om er voor te gaan.

Crowd funding/help mee en doneer

Deze ervaringen heb ik in een persoonlijk boek samengebracht. Het gaat over een tumor, een holistische zienswijze, bijzondere ontmoetingen, verloren dromen en het hervinden van kracht. Ik houd voor mijn boek Fluistergang een crowd funding. Voor een donatie klik hier!