Koken met Papa Kazmi

Hoewel ik voor mijn werk regelmatig buiten de deur eet, vind ik het superleuk om zelf te koken. Al tijdens mijn studententijd liet ik de simpele pasta’s staan, maar stond ik te oefenen op een nieuwste risottovariant. In een kookboek had ik dan iets gelezen over een risotto met biet en vervolgens probeerde ik wat. En gelukkig pakte dit vaak goed uit!

Nu, enkele jaren verder, vind ik het nog steeds erg leuk om te rommelen in de keuken. Maar eerlijk is eerlijk: het blijft vaak toch een beetje bij dezelfde gerechten. Tijd om er dus eens een kookboek bij te pakken en ideeën op te doen! En laat Papa Kazmi nou nét een kookboek hebben uitgebracht.

Papa Kaz-wie?

Papa Kazmi is de eigenaar van hotspot Hills & Mills in Delft. Een restaurant waar het draait om puur eten. Al zijn gerechten zijn huisgemaakt, bereid met verse ingrediënten en vormen een unieke combinatie van traditioneel Indiaas en Europees. Gezond en súperlekker. Hoewel ik je aanraad vooral eens naar Delft af te reizen om deze lekkernijen te proberen, kun je nu ook thuis aan de slag. Want Papa Kazmi heeft een kookboek geschreven!

Papa Kazmi

In dit kookboek deelt hij fantastische recepten, maar je leert ook meer over Papa, zijn kinderen en het bedrijf. Erg leuk om te lezen, ook dankzij de leuke schrijfstijl en grappen tussendoor. En dan ziet het boek er ook nog eens té gek uit met veel foto’s van de gerechten. Maar bovenal wil je gewoon graag álles proberen wat er in het boek staat. Hoe leuk om je eigen Naan te maken bijvoorbeeld of Chicken Pilav. Ook de Lentil Soup, uiteraard met Indiase touch, wil ik graag eens proberen. En de Veggie Shami Kebab doet mij echt watertanden. Als toetje ga ik dan voor de Carrot Cake met sinaasappel en limoen. Hoewel de Raw Cocoa Bar natuurlijk ook wel erg lekker is…

Je ziet: ik kan nu al niet meer kiezen. Ook niet gek, met maar liefst 80 verschillende gerechten. Ik ga vriendlief vanavond maar eens flink verrassen met een nieuw gerecht en ik bedank Papa Kazmi voor dit fijne boek!

Papa Kazmi