Teruglezen in je handen

“Hoe kom je tot het beroep handanalist?” Die vraag hoor ik zeker wekelijks. En nee, dat had ik als kind niet voor ogen. Ik wilde piloot worden. Tussen piloot en handanalist was ook dj, psycholoog en minister van ontwikkelingssamenwerking een toekomstdroom. In al die dromen zaten stukjes van mij. En al die stukjes kan ik nu teruglezen in mijn eigen handen.

Puzzelstukjes

Er staan lijnen van nieuwsgierigheid naar mensen. Die nieuwsgierigheid heb ik al van jongs af aan. Mensen inspireren mij in al hun diversiteit. Combineer dat met mijn vingerstand die wijst op eigenzinnigheid. Daar ging ik als 18-jarige in mijn eentje naar Afrika, waar ik ging wonen en werken in de sloppenwijken met kinderen en jongvolwassen kunstenaars. Weer in Nederland loog mijn analytische handvorm niet. Ik ging naar de universiteit waar ik mijn master Sociale Wetenschappen haalde. Negen jaar werkte ik binnen ontwikkelingssamenwerking met mensen van over de hele wereld.

Rond mijn 30e kwam de strenge planeet Saturnus langs. Die stelde me de vraag of ik wel echt trouw was aan mezelf. Mijn handen vertelden immers over psychologisch inzicht, zorgzaamheid en helende energie.

Op dat eerlijke moment maakte ik de spannende stap in een nieuwe richting. Ik begon de opleiding tot handanalist en coach en richtte me met mijn volle zijn op mijn nieuwe carrière en twee prachtkinderen die mijn leven in kwamen dansen.

Unieke levensverhalen

Nu, 6 jaar verder, lees ik met veel liefde handen van allerlei mensen. Handen vol unieke levensverhalen. Mensen die zichzelf tegenkomen in deze mooie en hectische wereld, positief en negatief. Met vragen waarop ze antwoord zoeken. Vragen over relaties, werk, familie, gezondheid, toekomst en creativiteit. Het antwoord op deze vragen is in onszelf te vinden. Het mooie is dat deze antwoorden in je handen staan geschreven. En als handanalist mag ik je daaruit voorlezen. Mijn handen hebben mij thuisgebracht. Kijk voor meer informatie op De Handleiding.

Wil jij ook laten lezen wat jouw handen vertellen; ga naar de handanalist!

 Photocredits: Jacquelien Weel