Sporten in groepsverband

De sportscholen zijn nog dicht, maar sporten in groepsverband kan ook heel goed buiten. Ik ben geen sportschooltype, maar mijn dans- en yogalessen hebben natuurlijk ook te lijden onder de corona-beperkingen. Mijn yogales is uitgevallen en eerlijk gezegd heb ik het niet lang volgehouden om mijn yoga-oefeningen thuis te doen. Ik ben wel heel blij met de wekelijkse online les klassieke dans, maar echt samen iets doen geeft toch meer energie. Gelukkig kreeg ik deze week een aantal leuke initiatieven in mijn mailbox om samen buiten te sporten.

Dansen in de Tolhuistuin

Vanaf vorige week worden er danslessen georganiseerd in de Tolhuistuin. Omdat het in de buitenlucht is, en er verder aan alle vereisten is voldaan (los dansen, genoeg ruimte per danser, maximaal aantal deelnemers) is het weer mogelijk om daar live danslessen te volgen. Er is een breed aanbod van dansstijlen: Salsa – bachata – streetdance – HipHop – HipHop Feminine – Dancehall – Afrodance – Bellydance – Musical – Modern – Ballet. De lessen zijn voor kinderen en volwassenen. Een les kost 8 euro en betalen gebeurt met pin.

Moderne dans

De tuin van het Tolhuistuin vind ik een heerlijke plek om buiten te bewegen. Mijn favoriete dansstijl is modern, dus mij zal je treffen op woensdag van 19.30-20.30 uur. Marcel geeft dan les en dit is zijn lesprofiel. Het niveau is voor iedereen toegankelijk. Dus doe mee vanaf vanavond. Inschrijven kan via de Classi App (na downloaden, zoek op Salsa Sirena) of mail naar info@salsasupply.nl.

Samen wandelen

Wandelen is iets wat ik heel veel doe de laatste tijd. Lopen deed ik al veel in mijn eentje, maar ik spreek nu vaker met zijn tweeën af. De ideale manier om je vrienden te blijven zien. Maar met een groepje op stap kan nu ook. Van de wandelvereniging Nemo kreeg ik het bericht dat ze hun groepswandelingen weer oppakken. De restricties zijn dat er maximaal tien mensen mee kunnen en dat er geen gebruik wordt gemaakt van het OV. De wandelingen zijn wat dichterbij huis, maar dat lijkt mij geen belemmering. Bekijk de wandelagenda of de facebook-pagina voor meer informatie!