Bescherm jezelf door virusvrij in te plannen

Hoe ga jij om met alle berichten over het coronavirus? Je zou kunnen zeggen dat het virus op twee manieren door ons leven beweegt. Allereerst de ziekteverwekker zelf die zich op een onzichtbare golf over ons land verspreidt. Ten tweede een golf van ongerustheid, die zich ook als een virus kan gaan gedragen. Tegen beide bewegingen wil je je beschermen. Hoe doe jij dat?

Waarom virusvrij nemen?

Ik neem virusvrij! Als ik te lang de nieuwsberichten blijf volgen en mijn app-groepen constant aan heb staan, merk ik dat ik ongeruster word. Natuurlijk wil ik op de hoogte blijven van de maatregelen die zijn afgekondigd en het welzijn van mijn familie en bekenden. Ik waardeer alle creatieve liefdevolle initiatieven van mensen, zoals spontane hulpacties. Maar ik merk dat het mij helpt om even niet bezig te zijn met het virus. Normaliter probeer ik een werkdag bewust in te delen zodat ik ongestoord aan het werk ben, maar nu met het coronavirus schiet dat erbij in.

Vaste patronen instellen

Daarom las ik virusvrije uren in. Om te zorgen dat het werkt, wijk ik niet teveel af van mijn gewoontes. Veel veranderingen maken het moeilijker om je aan je planning te houden. Als ik thuis ben kijk ik bijvoorbeeld gewoonlijk naar ‘De wereld draait door’. Dat doe ik nu ook. Hoewel het programma helemaal anders is ingericht nu er geen publiek meer bij is. En ondanks dat je niet aan het coronavirus ontsnapt, is het een prettig idee dat de wereld gewoon doordraait. Vaste patronen geven zekerheid. De rest van de avond kan ik bijvoorbeeld een boek lezen.

Virusvrij inplannen

Wil je ook virusvrije uren inplannen? Je kunt het ook omdraaien en eerst vaststellen op welke momenten je absoluut wel met het coronavirus bezig wilt zijn. Hoe laat wil je zeker het nieuws zien? Spreek ook gerust af met je naasten hoe laat je ze belt voor een update, liefst op een vast tijdstip. En houd vooral onze komende blogs in de gaten voor tips om deze roerige tijden door te komen.