Wandelen is goed voor je

Ik ben altijd al een fan van wandelen geweest maar in het coronatijdperk heb ik het herontdekt. Al wandel ik maar naar de supermarkt, ik geniet van de beweging en wat ik tegenkom. Je hoort de vogels volop fluiten en ziet dat ze hun nesten aan het maken zijn. En nu komen er veel bloemen op, zoals krokussen, forsythia en blauwe druifjes.

Momenteel maak ik bijna elke dag een lange wandeling naar een buurt in Amsterdam. Heel leuk om bewust door een buurt te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken! Onlangs wandelde ik langs de plantenbakken en tuin van Mediamatic Biotoop bij het Centraal Station. Een aanrader als je meer wilt leren over kruiden en planten!

wandelen

Ommetje-app

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke maar ook voor jouw mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na een wandeling. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Ken je de gratis Ommetje-app al? Met de gratis Ommetje-app kun je bijhouden wat het voor jouw mentale gezondheid doet. Deze app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Wandelen langs de randen

Tijdens deze periode zijn er wel veel meer mensen die gaan wandelen. Als vervanging voor hun sport of bezoekjes aan familie en vrienden, of om te genieten van de lente. Ik ga nog wel in parken wandelen maar ben me dan juist bewust dat ik anderhalve meter afstand moet houden! Editor Manon gaf me de waardevolle tip om langs de randen van parken of natuurgebied te wandelen. Daar is het vaak rustiger. Dit kun je bijvoorbeeld goed doen in Park Frankendael, het Diemerpark of het Flevopark.

Buurttuinen in Amsterdam die je nog niet kende

Wist je dat Amsterdam ook heel veel buurtuinen heeft waar je in mag wandelen? Of laat je inspireren door de insider tips van onontdekte tuinen en parken die van het team van De Gezonde Stad!

Let’s walk!