Helende werking van daslook!

Daslook De afgelopen jaren berichtte ik al vaker over daslook. Deze blog wil ik wijden aan de helende werking van deze plant. Zeker in het Coronatijdperk is het heel belangrijk om jouw immuniteit te versterken en jezelf gezond te houden. Daar kan deze plant zeker bij helpen! Er zitten allerlei mineralen in zoals zwavel, ijzer, mangaan, magnesium en jodium. Zwavel is het mineraal dat zorgt voor de ontsmettende werking.

Daslook goed voor het immuunsysteem

Daslook is goed voor het immuunsysteem in het algemeen. Het voorkomt griep, verkoudheden, bronchitis en keelpijn. Dat heeft te maken met de ontsmettende, antibacteriële en schimmelwerende werking van stoffen in het plantje.

Tegen voorjaarsmoeidheid

Daslook is een uitstekende plant om te eten in het voorjaar. Na de winter werd er vroeger een seizoen afgesloten waarin weinig verse groenten gegeten konden worden. Hierdoor ontwikkelden mensen dikwijls voorjaarsmoeheid. Door alle gezonde voedingsstoffen is het ook nu een goede plant om voorjaarsmoeheid en algemene zwakte te genezen.

Voor de spijsvertering en bij hart- en vaatziekten

Daslook is vooral goed voor de spijsvertering. Het plantje is antiseptisch (ontsmettend) voor de darmen. Het is ook goed voor mensen met (risico op) hart- en vaatziekten. Het gaat aderverkalking tegen en werkt tegen bloedsomloopstoornissen en hoge bloeddruk. Tenslotte helpt het ook tegen een slecht functionerende functie van de lever. (Bron)

De daslook mag je nu overal plukken

De daslook (Allium ursinum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). De soort was in Nederland voorheen wettelijk beschermd. Maar sinds een aantal jaar mag je het plantje overal plukken. En je kunt er bovendien de lekkerste gerechten mee maken! Eet daslook wel voor de bloei, tijdens en erna zijn de blaadjes giftig!

Hoe te eten?

Als je nu de jonge blaadjes plukt kun je ze op talloze manieren gebruiken: de bladen kunnen rauw fijngehakt gebruikt worden in salades en in soepen. Ze hebben een bieslook-, uien- of knoflooksmaak. Vooral de bladeren ruiken bij het fijnwrijven naar knoflook en uien. Ook ideaal om te verwerken tot pesto en marinades. (Bron: Wikipedia.) Binnenkort zal ik hier een aantal recepten met je delen!