In memoriam

De auteur van deze blog is 7 februari 2018 overleden. Wij willen zijn gedicht als eerbetoon nogmaals plaatsen.

Verdwaald in de natuur

Het zou heel goed kunnen dat ik als dichter-filosoof een beetje verdwaald ben in de orde van de teksten hier op body and mind amsterdam. Maar misschien kan dat geen kwaad, ook niet als mijn bijdrage wat controversieel zou zijn. Ik neem tenminste aan dat je door op body and mind amsterdam af te stemmen er niet op uit bent je opvattingen voortdurend bevestigd te zien.

Morrelen

Wat ik in ieder geval wil vermijden is dat je in slaap valt bij een reeks aanbevelingen die ik zou doen om je leven licht en zorgeloos te maken. Dat is niet de taak van de filosofie, noch van de poëzie. Als je zulke aanwijzingen al zou willen volgen, dan heb je ze waarschijnlijk zelf al ontdekt; de zelfhulpboeken staan er vol mee. Laten we zeggen dat ik alleen, en dan alleen nog maar in bedekte termen, een beetje wil morrelen aan de marge van populaire ideeën die door ‘gelukszoekers’ misschien al te snel worden omarmd.

Gedicht

Ik leg je een gedicht voor. Het gaat over de natuur, een van de geliefde onderwerpen van progressief Nederland. Ook van mij trouwens. Vaak schrijf ik er lyrisch over, maar ik heb, zoals je zult zien, ook mijn bedenkingen bij dit onderwerp.

Proef maar eens, of het je smaakt of niet.

Misschien hoor ik van je.gedicht-aangepast

hoe-het-is-smallNaschrift

Deze bijdrage is tot stand gekomen op instigatie van mijn dochter Manon Oosterhof, die al enige tijd actief is voor Body and Mind Amsterdam.

Meer informatie

Dit gedicht is afkomstig uit de dichtbundel ‘Hoe het is en hoe we zijn’. Speciaal voor body and mind lezers is deze bundel met korting te bestellen voor €12,-.

Photocredits: Manon Oosterhof