Op zoek naar een gezond toetje? Probeer de gezonde brownie!

Hoewel ik niet echt een toetjes mens ben, kan ik een stuk chocola niet laten liggen. Bijna elke avond bezwijk ik en neen naast een kop thee ook de een stuk chocola. Pure chocola, overigens, want dat voelt toch nog net iets gezonder. Maar wat nóg gezonder is en leuker om te eten (want, dit maak je helemaal zelf) is een stuk brownie. Een gezonde brownie. En ja, echt, dat bestaat.

Ingrediënten
225 gr dadels
120 gr pistache noten
9 eetlepels cacaopoeder
60 ml kokosolie
scheut kokosmelk
125 ml agavesiroop
320 gr gekookte kikkererwten (uitlekgewicht)
4 eieren
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel

Voor al jouw boodschappen kun je terecht bij Ekoplaza!

Bereidingswijze:
Laat de dadels een uurtje weken in warm water, nadat je ze hebt ontpit. Het water daarna bewaren: 60 ml van dit water mix je vervolgens met de dadels, zodat er een gladde saus ontstaat. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.

De dadelsaus meng je vervolgens met de cacaopoeder, kokosolie, kokosmelk en agavesiroop. Voeg hier de kikkererwten en eieren aan toe en mix het tot een egaal en glad geheel. Voeg tot slot bakpoeder, kaneel en 80% van de noten toe. Héél kort in de blender, zodat de noten nog lekker grof blijven!

Tijd om een vorm en bakpapier op het aanrecht te leggen. Bekleed de vorm met het bakpapier en verdeel de saus. Strooi de overgebleven 20% van de noten over de saus en bak de brownie in 45 minuten af.

Dat wordt smullen!