Jaartraining verder dan vrouwencirkel

 Laten we elkaars spiegel zijn,
elkaars bron.
Onderzoeken, hoe te verlieveren.
Laten we elkaar aanraken, raken, inspireren, vasthouden en vergeven.

Laten we een web weven.

Dienend aan liefde, aan onszelf, het groter geheel, Pachamama.
Voor onze kinderen, voor de 7 generaties na ons.

Thuiskomen in een vrouwencirkel

Met een man en twee zonen woon ik in een echt mannenhuis. Ik hou van ze én er is een behoefte aan aandacht, contact en verbinding die zij niet kunnen vervullen. Omdat ze nou eenmaal van een andere soort zijn. Juist het feit dat ik twee zonen heb mogen krijgen heeft me gesterkt dit werk met vrouwen te ontwikkelen. Ik denk dat veel vrouwen zich in deze behoefte herkennen en het is al eeuwenoud dat vrouwen samenkomen in cirkels.

Vrouwen helpen me thuis te komen, in mijzelf. Ze helen en raken mijn vrouw-zijn, mijn hart en mijn levenslust. En dan ben ik weer zoveel meer liefdevol naar mijn mannen (en alles wat zich verder aandient in mijn leven).

De reis voor een vrouw naar zichzelf, naar zelfliefde, brengt haar uiteindelijk dichter bij degene die ze liefheeft. Ik gun elke vrouw deze helende werking van zusterschap in haar leven.

Jaartraining

Maar vrouwen zijn ook bang voor elkaar. Vrouwen kunnen een helend veld creëren maar we kennen allemaal ook een veld van wantrouwen en verharding. We kunnen ook heel lelijk zijn naar elkaar. Er is een collectieve wond van verraad.

Hierom is de jaartraining geboren. Gaby Timmerman en ik vonden elkaar in het verlangen voor deze wond te doen. We willen dit verzachten en een bedding creëren aan elkaar te verdiepen en te groeien. En net wat dieper en verder dan in de vrouwencirkels onderzoeken wat ervoor nodig is.

Als vrouwen niet concurreren maar vertrouwen en openen, elkaar bedding en support geven komt er ruimte. Ruimte voor ‘het goede’, voor wat nodig. Het is deze ruimte, deze liefde, zachtheid, voorwaardelijkheid en onbaatzuchtigheid die zo nodig is. Voor nu en de generaties na ons.

Negen magische vrijdagen

Afgestemd op het ritme van de seizoenen, de maan en de aarde nemen we vrouwen een jaar lang mee rondom de thema’s van vrouw-zijn en zusterschap en zullen we elkaar ontmoeten met wat er is. We zullen verdiepen, raken, helen en verbinden. Alles wat zich aandient is oké en doet ertoe.

Doe je mee?

Meer informatie:  https://senang.nl/jaartraining-sjamanisme-en-zusterschap/