Clarity: laten zijn

Mijn vriendin heeft het moeilijk. Ze praat over haar werk, piekert en klaagt. Haar baas ziet haar niet staan, geeft nooit eens een compliment, en ze werkt zich kapot. Vroeger zou ik meegaan in haar verhaal. “Oh ja, erg zeg, wat een rotmens. Ja, je hebt gelijk, je zou een andere baan moeten zoeken, dan zou ze weten wat ze mist.” Sinds ik me bezighoud met het Clarity Proces, houd ik mijn mond. Ik luister, luister, luister, luister. En ik stel misschien een vraag, zodat mijn vriendin kan uitzoeken waar ze zich nu het meeste druk om maakt of wat haar het meeste frustreert.

Eigen wijsheid

Hoe moeilijk is dat? Geen oplossingen bedenken, niets doen, maar de ander gewoon te laten in waar ie op dat moment in zit. Als Clarity-trainer ga ik ervan uit, dat iedereen zijn eigen wijsheid in zich heeft. Ik hoef de ander niet te veranderen, want de ander is goed zoals ie is. Er is geen écht probleem. Mijn vriendin moet gewoon haar ei kwijt en voelt zich even niet zo lekker. That’s it… nothing to do.

Clarity Proces

Clarity Proces is een praktische methode die je stap-voor-stap naar meer inzicht in jezelf en levensvreugde leidt. De methode is ontwikkeld om je te helpen in het moment te zijn en van het leven te kunnen genieten.

Jezelf zijn

Voor ons mensen, is het lastig om niets te doen. Gewoon te zijn. In dit moment. Met onze adem. We willen dingen doen, oplossen, bedenken. Daar is niets mis mee, alleen kunnen we dit tegenwoordig niet meer ‘uit’ zetten. Wie ben je als je niet meer doet? Wat blijft er dan van je over?

Clarity Proces

Photocredits: Hanneke Sloof

Ik leer het meest van mijn hond. Zij is wie ze is. Soms is ze bang, soms is ze enthousiast. Dat maakt niet uit. Ze maakt er zich niet druk om, er is geen oordeel. Ze houdt altijd van mij en ook van zichzelf. Zichzelf zijn, dat is haar ‘gift to the world’.

Your gift to the world
Is not what you do
It is who you are
Taetske Kleijn

 

 

 

Coachingsessie boeken bij Hanneke? Via de website Clarity voor jou.