Lekkers uit Italië

Je bent terug van vakantie, misschien wel uit Italië. Al die lekkere dingen die je in het buitenland hebt gegeten, daar wil je thuis ook wel van smullen. Daarom heb ik hier een leuk recept voor je. Deze Italiaanse koekjes brengen mij altijd weer in mediterrane sferen. Heerlijk zoet, maar zonder suiker.

Wat heb je nodig?

  • 550 gram speltbloem;
  •   2 theelepels wijnsteenbakpoeder;
  • snufje zeezout;
  • 50 ml ontgeurde kokosolie (kokosvet laten smelten);
  • 6 eetlepels ahornsiroop;
  • 1 eetlepel soja- of rijst- of koemelk;
  • 4 eieren;
  • 1 vanillestokje;
  • 200 gram ongepelde amandelen;

extra nodig: keukenmachine/mixer

  • bereiding 20 minuten;
  • baktijd 15 minuten;
  • calorieën per koekje: 116;
  • koolhydraten per koekje: 13;
  • circa 24 koekjes.

Aan de slag

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Hak de amandelen in grove stukken.

Bereiden

Doe het speltbloem, bakpoeder en zeezout in een kom en roer goed door. Roer in een andere kom één voor één drie eieren los en meng de kokosolie, melk en ahornsiroop erdoor. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en rasp de vanillezaadjes er aan de binnenkant met een mesje uit. Mix dit door het eiermengsel. Spatel in twee delen rustig het bloemmengsel door het eiermengsel zodat een luchtig deeg ontstaat. Voeg de amandelstukjes toe en kneed er goed doorheen. Verdeel het deeg in twee delen en rol hier staven van, leg op de bakplaat en druk een beetje plat.

Bakken

Bak 25 minuten, haal uit de oven, maar laat de oven aan staan! Laat ongeveer 5 minuten afkoelen en snij de staven met een glad mes diagonaal in plakjes van circa 1,5 centimeter. Bak de koekjes circa 15 minuten op 160 graden totdat ze goudgeel zijn, Draai de koekjes halverwege even om zodat ze aan alle kanten goed doorbakken. Laat afkoelen op een rooster. Je kan de koekjes meteen opeten of even bewaren, hoe langer je ze bewaart des te harder ze worden.

In deze deze video zie je hoe je supersnel deze heerlijke Italiaanse Koffiekoekjes zonder suiker maakt.

Ik hoop dat je zult genieten van deze lekkernij bij je cappuccino.

Kijk voor meer dan 30 van deze heerlijke recepten in mijn boek ‘Smullen zonder suiker’ of ga naar de website

 

Photocredits: Pinterest. Videocredits: Smullen zonder suiker