Marcel’s ecologische zeepproducten

Marcel’s Green Soap is ontstaan door de bevlogenheid van, je raadt het al, Marcel. Hij vond het een onprettig idee dat zijn gootsteenkastje vol stond met agressieve, chemische spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt. Dat moest anders kunnen. En wat ook prettig zou zijn: misschien eens iets wat écht lekker ruikt. Dat zou schoonmaken een stuk leuker maken.

Clean your home and save the planet

Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht, en zo begon het avontuur: een schuur vol met Marcel’s Green Soap. Op het fietsje langs winkels om de schappen te vullen, en met hulp van zijn dochters de bestellingen van zijn webwinkel versturen. Milieuvriendelijke zeep die heel lekker ruikt: steeds meer mensen stappen over op Marcel’s Green Soap. Green Soap is het eerste merk in Nederland dat voor zijn verpakkingen uitsluitend 100% gerecycled plastic gebruikt (bron).

Mijn ervaringen

Gedurende een maand testte ik de producten van Marcel uit, zowel schoonmaakproducten als lichaamsverzorgingsproducten. Mijn ervaringen deel ik graag met je. Wat inderdaad direct opviel was de heerlijke geur. Een vriendin van mij vond de geur van de handzeep zelfs iets te sterk maar ik genoot van alle frisse geuren in huis!

Voor mij staat de ecologische allesreiniger spray met Basilicum & Vetiver met stip op 1. Ik las een artikel van iemand die verschillende merken had getest en zij kwam tot dezelfde conclusie. De ecologische handzeep en shampoo vond ik, naast de lekkere geur, in het gebruik heel zacht en reinigend. De prijzen van deze producten vind ik meevallen, zeker als je het met Ecover vergelijkt. Ook mijn was geurde heerlijk en was zacht dankzij het ecologische patchouli cranberry wasmiddel. Dit middel vond ik als enige qua prijs redelijk duur in het gebruik.

Samenvattend, ik ben zeker van plan om de allesreiniger en handzeep van Marcel’s Green Soap te blijven gebruiken! Ze zijn in de biologische winkels te koop en ook bij Marqt en Holland and Barrett.

Cadeautip voor de kerst

Mocht je nog een leuk en verantwoord cadeau zoeken, neem dan eens een kijkje op de site. Speciaal voor de kerst zijn er twee cadeau pakketten samengesteld!

mister green soap

Afbeelding: Marcel’s Green Soap