Vegetarisch restaurant

Vorige week moest ik in de Haarlemmerbuurt zijn en per toeval liep ik tegen dit eettentje aan. Le Sud, een afhaalrestaurantje met een walhalla aan vegetarische hapjes. Je vindt er een vitrine vol kleuren en geuren. Bijvoorbeeld couscoussalade, gerookte aubergine, linzensoep, feta met omelet en maar liefst 11 soorten hoemoes. Alle gerechten hebben een zuidelijk tintje, uit de Méditerranée of het Midden Oosten. En alles wordt zelf gemaakt. Achterin de zaak zijn ze continue bezig hun verse gerechten aan te vullen.

De keuze is reuze

Met zo’n vitrine vol is de keuze reuze. Ik wist dan ook niet goed wat te kiezen. Gelukkig kreeg ik hulp bij het samenstellen van een bakje. Mijn basis was parelcouscous met frisse tuinkruiden. Daarbij nam ik gerookte aubergine met yoghurt en knoflook. Als ik de gerechtenlijst op de website van Le Sud bekijk, denk ik dat dit gerecht Kashki heet en dat was voor mij een topper. Wat ik ook niet kon laten liggen was de artisjok. Verder koos ik voor Griekse bonen van een lekker groot formaat en een verrassend frisse pompoen met kokos. Dit was al met al een hele maaltijd voor nog geen 9 euro. Je betaalt per gewicht trouwens. Ik warmde het thuis op en deed er nog wat falafelballetjes bij die ik thuis had liggen voor een bite. En omdat ik best trek had, at ik terplekke nog een aantal warm gemaakte aardappelkoekjes met mangohoemoes. Heerlijk als snack.

Le sud in de Haarlemmerbuurt

Le sud zit sinds december op de Haarlemmerdijk. En past goed in de steeds hipper wordende buurt. Hip, maar gelukkig ook steeds meer verantwoord. Zoals de vintagewinkels en de biologische markt op woensdag. Dat maakt een bezoek de moeite waard. En als je houdt van een culinaire verrassing dan is zo’n nieuw adresje met vegetarische huisgemaakte hapjes en maaltijden het proberen waard.

Houd je van vegetarisch, dan kun je ook terecht bij restaurant Spirit in Oost. Je betaalt dan ook op gewicht.

Eet smakelijk

Le Sud, Haarlemmerdijk 118, Amsterdam