Met diepte meditatie stilte vinden

Diepte Meditatie komt voort uit een oude Vedische traditie. In de Vedische tijd (2000 jaar voor Christus) waren er zieners (Rishi) die in diep contact stonden met het Universum en het kosmische bewustzijn. Uit dit kosmisch bewustzijn hoorden mensen klanken die sterk werkten op het individueel bewustzijn. Deze klanken gebruikten ze bij hun meditatie. Hierbij overstijg (transcendeer) je het denken.

Auto-ongeluk

Ik ben al sinds 1985 bezig met bewustzijn nadat ik een diepe stilte-ervaring heb gehad tijdens een auto-ongeluk. In Spanje kwam ik met de auto in een ravijn terecht. Het vormde een keerpunt in mijn leven. Na die tijd volgde ik verschillende cursussen op het gebied van bewustzijn en lichaamswerk. Ook ben ik bij verschillende spirituele leraren geweest in binnen- en buitenland. Het waren intense ervaringen.

Diepte Meditatie

Ik merkte dat ik, als ik weer thuis kwam, snel werd afgeleid door de denkende geest. Ik miste een anker. In 2005 kwam ik in aanraking met Transcendente Diepte Meditatie. Vanaf het eerste moment dat ik de meditatie deed, kwam ik in een diepe stille laag. Ook waren de lichamelijke sensaties sterk. Als lichaamsgericht therapeut (fysiotherapeut en haptonoom) vond ik dit zeer bijzonder. Ik kwam rustiger over. Graag wilde ik deze techniek ook doorgeven. Ik heb daarom de tweejarige beroepsopleiding Transcendente Diepte Meditatie gevolgd. Vanaf 2010 geef ik zelf meditatiecursussen.

Puur bewustzijn

Het specifieke van Diepte Meditatie is dat het geen concentratie vraagt en dat je daadwerkelijk naar je diepe stille laag gaat. Je overstijgt het denken en je maakt contact met het transcendente bewustzijn ook puur bewustzijn genoemd. Je geest wordt volledig stil. Hiermee onderscheidt dieptemeditatie zich van andere meditatievormen, waar wel een vorm van concentratie wordt gevraagd.

Traditie èn hedendaagse inzichten

Diepte Meditatie (DM) is opgericht door twee leraren Transcendente Meditatie (TM) die meer verdieping en verbreding wilden aanbieden aan hun cursisten. Ook hedendaagse inzichten als mindfulness, Deepka Chopra, Kabath Zinn worden verwerkt. Vandaar dat de naam in 2013 is gewijzigd in Diepte Meditatie.

Basiscursus Diepte Meditatie

In de basiscursus Diepte Meditatie verwerk ik inzichten uit de haptonomie en mindfulness. Deze inzichten verdiepen de meditatie en maakt Diepte Meditatie in Amsterdam uniek. Meer informatie op www.gezonddoormeditatie.nl