Helende klanken en trillingen 

Heb je wel eens een klankschaal gehoord of de trillingen ervan ervaren? Klankschalen zijn afkomstig uit Tibetaans boeddhistische gebieden in de Himalaya. Ze worden gebruikt als offerschalen, slaginstrumenten en als geluidsbronnen om beter te kunnen ontspannen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. 

klankschaalWerking van klankschalen op het lichaam     

Ik gebruik klankschalen tijdens mijn Shiatsu Massage maar kan ook een hele behandeling geven met klankschalen. De vibraties en geluiden van klankschalen werken energetisch op het water in je lichaam. Wist je dat jouw lichaam voor 70% uit water bestaat? Door de klankschalen op of naast het lichaam te plaatsen komt de energie van je lichaam in balans. De trilling en het geluid hebben beiden een verschillend effect.

De geluiden van de schalen brengen stilte in de ruimte en die stilte merk je op, je gaat er vanzelf naar luisteren. De ontstane stilte brengt rust in je lijf en leidt je af van je gedachtes. Het wordt ‘stil’ in je hoofd.

Ervaring van een klant met klankschalen

“Wat ik niet had gedacht is dat de trillingen van de klankschalen voelen als lichamelijke aanraking. Mijn nek en schouders, waar ik last van had, zijn weer helemaal ontspannen. Het is een aparte sensatie. Ik voelde bijvoorbeeld meer ruimte in en om mijn longen. Het is anders dan Shiatsu Massage, maar voor mij net zo effectief. De klankschalen doen zelf hun werk. Nou ja, dankzij Nicolien dan.” Manon

Klankschaalconcert

Ook organiseer ik klankschaalconcerten. Op zondag 20 december geef ik een klankschaalconcert in Nieuw Zenit in Alkmaar.  Over de corona maatregelen ben ik positief gestemd en hoogstwaarschijnlijk kan het concert gewoon doorgaan.

Om optimaal te kunnen genieten is het fijn om tijdens een klankschaalconcert te liggen. Er zijn matjes en beschikbaar. Neem voor deze workshop zelf een hoofdkussen en eventueel een dun fleece-dekentje mee om comfortabel te kunnen liggen.

Het klankschaalconcert duurt anderhalf uur, van 14 uur tot 15.30 uur. Dit is inclusief thee, een versnapering en een kleine attentie. De prijs is €25, -. Je kunt je aanmelden via info@niccom.nl of 06 21 95 06 62. Als het concert niet doorgaat, krijg je uiteraard je geld terug. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om mij te mailen of te bellen!

Photocredits: Jasper de Waal