Het is bijna voorjaar

Aan de natuur merk je dat het bijna voorjaar is. Zelf ervaar ik vooral dat het licht ’s morgens anders is en dat ik voorzichtige geluiden hoor van vogels, die ik niet eerder hoorde. En als je vaker blogs van mij leest, weet je dat ik graag aan bosbaden doe, een manier van buiten zijn en de natuur beleven. Tijdens het bosbaden zie ik elke plek in een park of een bos veranderen. Ik hoor de reigers druk bezig met het maken van nesten en ik zie al een klein bloemetje uitkomen. Dat is voor mij lente.

Het voorjaar begint rond 6 februari

Volgens de astronomische telling begint het voorjaar op 21 maart, of 20 maart zoals dit jaar het geval is. Dit jaar is er een correctiedag omdat een jaar eigenlijk niet precies 365 dagen duurt. Maar op 20 maart zijn de blaadjes al zo’n beetje ‘klaar’ en veel bloemen bloeien dan al. Het is dan al aardig ‘af’, terwijl de voorbereiding juist nu begint. Als je wilt genieten van het voorjaar in de dop, kun je daarom beter uitgaan van de energetische lente en die begint rond 6 februari.

Ga naar buiten

Ik zou zeggen: profiteer er nu van en ga naar buiten. Zeker als je last hebt van een winterdip. Licht opvangen maar ook de geuren en de klanken van de natuur oppikken, is heel gezond. Voor ons brein zijn al die natuurlijke prikkels een prettig signaal. “Het is veilig, je kunt ontspannen”, zegt jouw parasympatische zenuwstelsel tegen je.

Bewust en samen van het voorjaar genieten

Ga je liever samen met anderen? Voor de meeste mensen werkt het inderdaad beter om een afspraak te hebben staan en niet steeds zelf de discipline te moeten opbrengen. Zelf heb ik een tijd wandelingen gemaakt met een wandelgroep. Je geniet dan van de natuur, maar eerlijk gezegd ben je dan toch nog veel aan het praten over je werk of je privé besognes. Je kunt ook een bosbad-wandeling onder begeleiding maken. Het voordeel is dat je dan met volle aandacht in de natuur bent en snel ‘uit je hoofd’ bent.

Bosbad-wandeling 16 februari

Op vrijdag 16 februari organiseer ik een bosbad in het Flevopark. Een mooie kans om het vroege voorjaar te ontdekken:

14.00 uur – 16.30 uur

Flevopark, Poort van Flevopark, Amsterdam

€ 36,- (kortingsactie: tweede persoon halve prijs)

Meld je eenvoudig aan door een mailtje te sturen naar info@oosterhoftrainingen.nl

Meer informatie vind je op Bosbaden met Manon