Publieksprijs Biologisch Product Oerbouillon

Mijn collega Christel van der Meer heeft dit jaar met haar Oerbouillon maar liefst 2 prijzen gewonnen: de Publieksprijs en de 2 Jury prijs voor Biologisch Product 2021. Daarom weer een blog over deze gezonde drank! Wat is het? Generaties voor ons werd er al bouillon van botten getrokken. Het was heel gewoon het ‘hele dier’ te benutten en onze voorouders kende de geneeskrachtige werking van bottenbouillon. In die zin is het geen soep, maar het is een levenselixer. Oerbouillon wordt net als vroeger langzaam (48-52 uur) op een laag vuur (80 graden) getrokken van biologische runderbotten. Door het lange trekken op de juiste manier, ontstaat er een van nature hartige smaak: umami. De bouillon is puur natuur en bevat uitsluiten biologische ingrediënten en nauwelijks toegevoegd zout.

oerbouillon

De magie van Oerbouillon

Oerbouillon wordt stijf bij 0-3 graden. En dat is precies de magie van Oerbouillon: Gelatine is het teken van de aanwezigheid van goed opneembare collageen. Gezond voor huid, darmen en je immuunsysteem. Je kunt ’s ochtends een glaasje drinken ter vervanging van koffie of aan ’t eind van de middag als smakelijke oppepper.

Ingrediënten van Oerbouillon

Wat gaat er in de bouillon? Water, biologische runderbotten & gewrichten, appelazijn*, ui*, wortel*, prei*, laurier*, knoflook*, tijm*, zout, peper en verder niets.  (* van biologische oorsprong).

Hoe te gebruiken?

Warm het op in een pannetje en drink het lekker heet. Aanrader: drink het in de ochtend. Lekker warm en voedend. Door het nauwkeurige sterilisatie proces kan de bouillon lang bewaard worden in een afgesloten kast. De houdbaarheidsdatum staat op de zijkant van het etiket geprint. (hoeft dus niet in koelkast of vriezer). Eenmaal geopend is de bouillon nog 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Mijn eigen ervaring 

Ik probeerde de bouillon zelf uit en ben om!  Zelf doe ik er dan nog zeewier bij en groenten en peterselie. Smullen maar!

Cadeau Tip

Oerbouillon is een gezond cadeau! Aan een kraamvrouw, bij ziek en zeer (na operatie, kwetsures, bij chemokuur, griep etc) en ook bij liefdesverdriet.

Waar te koop

Oerbouillon is te koop in de winkel en online.

Photocredits en bron tekst over Oerbouillon: Christel van der Meer