Verder na de Vegan Challenge

Vorig jaar in oktober deed ik mee aan de Vegan Challenge; 30 dagen veganistisch eten. Ik merk dat die maand veganistisch eten nog steeds doorwerkt. De proef is voor mij eigenlijk nog niet afgelopen. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Veganistische ontdekkingen

Veganistisch experimenteren is leuk. Zeker als je de Groene Meisjes volgt of Lisa goes vegan. Op deze blogs vind je verrassende smaken zoals gegrilde pompoen met mandarijn-tahindressing. Een heel lekkere ontdekking deed ik laatst bij de Vegabond; ik kocht daar veganistische camembert en basilicumkaas die ik verrukkelijk vind. Als je dat proeft, heb je echt geen kaas van een koe of een geit nodig!

Veganistisch eten: alles went

Ik heb nu ervaren dat ik elke dag een veganistisch menu op tafel kan zetten. In het begin kostte het iets meer werk. Toch went het snel. Melk neem ik bijvoorbeeld echt niet meer. Mijn favoriete vervangers zijn havermelk (de barista-edition) voor in de koffie en ongeroosterde ongezoete amandelmelk (helaas niet bio) voor in mijn thee. En verrassend genoeg was ik snel gewend aan een menu zonder melkproducten.

Veganistische leefstijl volhouden

Mijn tip is wel: maak een duidelijke afspraak met jezelf over je uitzondering. Als ik uit eten ga eet ik bijvoorbeeld eventueel vegetarisch. Of ik drink melk in mijn koffie en thee als er geen alternatief is. Hoe onduidelijker ik was, hoe moeilijker ik het vond om mijn veganistische leefstijl vol te houden. Het viel mij erg mee dat ik het veganistisch eten leuk kon houden. En toch was het niet te vrijblijvend. Als je doorzet, gun je jezelf de ervaring dat het een gewoonte wordt.

Toekomst veganistisch eten

Vegan lijkt een trend. Het is hip en dat vind ik geen bezwaar. Het geeft mij een extra goed gevoel dat ik meedoe aan een beweging die vooruit kijkt. Het geeft hoop. Het gaat de goede kant op. Ik kan mij nu al verheugen op nieuwe ontwikkelingen, zoals dat alle restaurants behalve een vegetarisch gerecht ook standaard een vegan versie op de menukaart zetten. Wie weet doe jij ook mee dit jaar? Kijk dan hier voor meer informatie.