De zon in met een gezonde crème

Nu het volop zomer is en de schoolvakanties dichterbij komen, is het tijd om je goed voor te bereiden. Een van de belangrijkste dingen is: zonnebrandcrème! Ik ben zelf al op vakantie geweest dus ik (en mijn omgeving) hebben een aantal verantwoorde zonnebrandcrèmes en -olie voor je getest. Het is geen uitputtende lijst maar doe er je voordeel mee!

Altruist zonnebrandcrème

Altruist Dermatologische zonnebrandcrème is een die biologisch is. Het is ontwikkeld door Dr Andrew Birnie, een dermatoloog en huid kanker chirurg in Canterbury die een zonnebrandcrème ontwikkelde. Ik testte zelf twee biologische zonnebrandcrèmes uit. De eerste was van Altruist, factor 50 en 30. Mijn moeder testte factor 50 en was heel tevreden. Ook het feit dat het in een tube zit, vond ze prettig en handzaam. Ikzelf vond het wat moeilijk uitsmeren en de geur niet zo lekker, maar het beschermde me goed tegen de zon.

Apivita Suncare

Heel tevreden was ik over Apivita Suncare factor 15. Deze zonnebrandcrème wordt in Griekenland geproduceerd en is op oliebasis. Het bestaat uit zonnebloem, wortel en bevat 84% natuurlijke ingredienten. Het ruikt heerlijk en gaf een mooi bruin en egaal resultaat.

Suncare voor kids

Een andere is de biologische Suncare voor kids. Mijn vriendin Ika en haar dochter Lisa Alba (6 jaar) testten de biologische zonnebrandcrème Suncare factor 50 uit. “Smeert het goed uit?” Nee niet echt, het smeert wat stroef uit, wordt uiteindelijk wel aardig door de huid opgenomen. Wat ik een minpuntje vind is dat het zo plakkerig aanvoelt, ook als het al is ingetrokken. ‘Hoe ruikt het?’ Het heeft een fris, bitterzoet geurtje (granaatappel). Lisa Alba kreeg zin om het spul op te eten. ‘Helpt het?’: Dat denk ik wel, we zijn niet verbrand in ieder geval, maar we hebben allemaal al een kleurtje. Samengevat: best lekker spul, jammer dat het zo plakkerig aanvoelt.

Alvast een fijne vakantie toegewenst!