Meer leren over vogels

In deze tijd is er veel meer stilte in de stad. Maar wat mij nu juist opvalt zijn de vele soorten die volop fluiten! Vroeg in de ochtend hoor ik de merel in onze binnentuin, hij zit bovenop het dak. Of de koerende duiven die samen in een boom zitten. Er zijn nog veel meer andere vogels in mijn binnentuin maar mijn kennis over vogels en hun geluiden is echter beperkt. Daarom werd ik helemaal blij met de twee gratis online cursussen die de Vogelbescherming aanbiedt!

Online lessen van de Vogelbescherming

De vogellessen zijn samengesteld door de ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef van de Vogelbescherming. Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander. Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar. Samen leren zij mij op een andere manier naar vogels te kijken, zodat ik er nog meer van kan genieten!

Tuinvogels in Nederland

De eerste online vogelcursus gaat over tuinvogels. In de gratis online tuinvogelcursus voor beginners leer je in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Je leert waar je op kunt letten om de verschillen goed te zien, en waarin de vogeltjes soms op elkaar lijken. En dat is vaak best lastig! De klank van de koolmees lijkt veel op andere soorten mezen. Ook leerde ik dat de kleur van de vacht van een vogel in zijn leven kan veranderen. Je krijgt tips en weetjes, en elke les wordt afgesloten met een korte quiz.

vogels

Vogels in Nederland

De tweede online vogelcursus gaat over vogels in Nederland. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Ik ontdekte dat er naast de brutale meerkoet een introverte vogel is die veel op de meerkoet lijkt: het waterhoen. Nu kijk ik extra goed als ik langs de grachten loop! En ik merk dat ik me meer verbonden voel met de natuur.

Kortom, wil jij ook meer leren over vogels en hun geluiden ? Je kunt je hier aanmelden.