De kern van lichaamswerk

Al jaren houd ik me bezig met lichaamswerk. Eerst voor mezelf en vervolgens in mijn praktijk Lichaamswerk Amsterdam. De laatste jaren houd ik mij bezig met Zijnsgeoriënteerd lichaamswerk. Toen ik zeventien jaar geleden lichaamswerk leerde kennen, werd het me vooral aangereikt in de vorm van ademen, bewegen en geluid maken. Het was vooral je lichaam ‘aan’ zetten, zodat je het gaat voelen. Dat is voor mij echter niet de kern van lichaamswerk. Voor mij werkt het zo…

Lichaam leren voelen

Lichaamswerk gaat wat mij betreft over je lichaam leren voelen zonder iets te doen of te veranderen aan jezelf. De meeste mensen zijn vooral vanuit de mind georiënteerd en dat vind ik niet gek. We hebben meer geleerd om te denken over ons lichaam dan ons lichaam te voelen en te ervaren en er op deze manier verbinding mee te maken. Door je lichaam te voelen, kan je deze verbinding van binnenuit ervaren. Je gaat meer landen en ervaart meer gemak, vertrouwen en liefde.

Ruimere dimensie

Zijnsgeoriënteerd lichaamswerk opent echter nog een veel ruimere dimensie dan enkel het lichaam. Het wijst naar Zijn. Met Zijn bedoel ik de diepste grond, tijdloos, onbenoembaar, onbeweeglijk.

Door op deze wijze lichaamswerk te benaderen geef je jezelf de kans om met een subtielere laag van jouw wezen in contact te komen. Je leert te rusten in Zijn.

Mijn werkwijze

Dit doe ik middels afstemmen op inspiratie, ademoefeningen, energiewerk en visualisaties.

Het is een ontdekkingsreis naar jouw ware aard. Je leert jezelf kennen op een nieuwe en frisse manier. Jouw ware aard is altijd bij je, je hoeft geen graafwerk in jezelf te verrichten, energetische openingen forceren of jezelf te ontwikkelen. Je ware aard is de hele tijd aanwezig. Als een eeuwige metgezel in alles wat je doet en ervaart.

Cursus Zijnsgeoriënteerd lichaamswerk

Als dit je aanspreekt en je wil je ware aard ontdekken en ervaren of dit bij je past, nodig ik je van harte uit voor mijn cursus Zijnsgeoriënteerd lichaamswerk die op 12 april van start gaat. De cursus kan zowel online gevolgd worden als live in mijn meditatiestudio in Amsterdam.