Aanpassen aan bijzondere omstandigheden

Ik hoop dat je het goed maakt. En dat je je kunt aanpassen aan deze bijzondere omstandigheden. Dat je gezond bent en blijft. Dat je gelukkig en tevreden bent. Tegelijkertijd weet ik dat omstandigheden continu veranderen. En dat jij en ik een carrousel van stemmingen doorlopen. Ik weet ook dat er een diepere stabiliteit is. Dit weet ik door mijn meditatie beoefening. Sowieso en ook juist in de onrustige en verontrustende dynamiek van de afgelopen weken, vind ik het cruciaal om elke dag te mediteren. Ik doe dit vanuit de Zijnsoriëntatie.

Meditatie is loslaten

Een kenmerk van meditatie is dat je je gerichtheid op alle dagelijkse beslommeringen loslaat. Die laat je aan zichzelf. Zo kun je ook je gerichtheid op de laatste corona ontwikkelingen loslaten. Je richt je op je adem, op het contact met je meditatiekussen, op de verbinding met de grond en de aarde. Vervolgens richt je je op de open aard van je geest. Jouw aard is volkomen in rust. Jouw liefdevolle ruimtelijke aard beweegt en verandert niet.

Diepere stabiliteit

Dit is geen oproep om jezelf te dimmen, zoals: ‘Doe nu eens even rustig’. Het is ook geen afwending van wat er lokaal, nationaal en mondiaal gaande is. Ik voel me betrokken, deze situatie raakt mij ook.
Nee, het is het zien en ervaren van de diepe stilte die er altijd is en zal zijn. Ik wijs naar de onderliggende puurheid en ruimte die aanwezig is in alle vormen, hoe ze ook verschijnen. Dit is de liefdevolle ‘leegteblik’. Alles is anders en ten diepste is alles hetzelfde.

Meditatie in beweging

Ik ga de komende tijd een serie meditaties opnemen. De eerste podcast ‘Meditatie in beweging’ hieronder wil ik ook graag met je delen via Bodyandmind.amsterdam.

Verder gaan mijn meditatie avonden online door, vanavond is de eerste keer! Via de Zoomlink https://zoom.us/j/913772116 en je kunt vanaf 19:15 uur inloggen. De avond duurt tot 21:00 uur.

Ik hoop dat ik hiermee bijdraag aan een herinnering aan jouw basis. Dat je die onrust en andere ervaringen kan verwelkomen en dragen en bovenal kan herkennen.