Kunstenares en yogaliefhebber

Wies Galjaard, een van de kunstenaars van Yoga-Art, is sinds een paar jaar kunstenaar en yoga liefhebber. Na jarenlang vele reizen gemaakt te hebben streek zij neer op Amsterdamse bodem. Ze begon voor zichzelf, aanvankelijk als masseuse en als handanaliste, wat ze jaren met veel plezier deed. Tot ze ontdekte wat ze ergens altijd al wist. Ze wilde mooie dingen maken! Kleur in de wereld brengen. En dat doet ze, vol overgave, voor wie het aanspreekt en ervan wil genieten. Kunst is Expressie!

Ashtanga yoga

Wies is met yoga in aanraking gekomen doordat ze mensen ontmoette die weg van waren. In de eerste instantie werd ze rusteloos van yoga, ze was gewend om fanatiek te sporten. Na verschillende vormen van yoga te proberen, ontdekte ze Ashtanga yoga, waar ze wel haar ei in kwijt kon. Hierdoor kwam ze regelmatig op yogascholen, wat ook haar enthousiasme voor andere yoga vormen weer aanzwengelde.

Wies Galjaard: passie voor kunst

Wies GaljaardWies verwoordt haar passie voor kunst als volgt: “Kunst is een manier om vorm te geven aan wat in mij leeft en wat ik de wereld wil laten zien. Ik ben autodidact kunstenares en vind het heerlijk om te onderzoeken en te ondervinden. Met mijn schilderijen belicht ik de verschillende aspecten van het leven. Daarin verweef ik veel symbolisme en thema’s als ontvankelijkheid, overgave, verbinding, strijdkrachtigheid en kwetsbaarheid.

Kunst op hout

Het nieuwe project van Wies heet “Go Rebel!” . Hier combineert Wies nieuwe technieken (o.a. een brug tussen de schilder wereld en de digitale wereld) met een “Yoga-Yut” lijn. Yoga poses op hout.

Wies: “Ik heb gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om op hout te werken vooral op oud hout. Dat leeft echt voor mij als ik er naar kijk. Ik zie dan ook voor mijn ogen wat ik ervan wil maken. Ik vind het heerlijk om mooi hout te verzamelen en daar iets van te creëren. Hier wil ik zeker mee doorgaan. ik heb nu een kleine collectie maar er komt zeker meer bij, ik heb hier hele leuke plannen voor.”
Photocredits: Yoga-art