Klankschalen versterkt shiatsu massage

Zoals je waarschijnlijk weet geef ik al jaren shiatsu massage. Een Japanse massage waarbij ik op de meridianen werk. Deze is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen. Er zijn twaalf verschillend meridianen. Er zijn zes yin meridianen en 6 yang meridianen.  Zij behoren tot de vijf elementen.

De elementen en bijbehorende meridianen

De vijf elementen zijn Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. De elementen beïnvloeden elkaar, zowel positief als negatief. Oftewel zijn ze voedend voor een andere element of uitputtend/belastend voor een ander element. Vaak behandel ik eerst de meridaan die leeg is oftewel kyo, de Japanse term. En daarna de meridiaan die te vol is oftwel jitsu, de Japanse term.

klankschalenKlankschalen werken op het water in je lichaam

Al een aantal jaar gebruik ik ook klankschalen tijdens mijn behandelingen. Mijn eerste klankschaal kocht ik toen ik op mijn 28e in Nepal was. Ze werken weer op een ander niveau. Het lichaam bestaat voor 70% uit water en de klanken en trillingen van de klankschaal werken daarop in. Maar ook gebruik ik de klankschalen om bepaalde organen te behandelen. Of bepaalde emoties los te maken. Tenslotte gebruik ik de klankschalen ook om de chakra’s te behandelen.

Opleiding klankschaalmassage

Afgelopen jaar deed ik opleiding klankschaalmassage bij Iwan Boersma. Ook heb ik mijn verzameling klankschalen uitgebreid en ook een gong gekocht. Door de opleiding Deep Sound Massage heb ik geleerd hoe ik de klankschalen nog beter kan toepassen en het effect is opvallend. Ook mijn klanten voelen de helende aanvulling van de klankschalen. Ze kunnen dieper ontspannen en komen op een ander bewustzijnsniveau terecht. Ik hoorde zelfs van twee klanten terug dat ze zich afvroegen hoe klankschalen hun werking kunnen doen in een overlijdensproces. Daarom wil ik na de lockdown hospices benaderen met de vraag of ik klankschaal massage kan toepassen bij mensen die stervende zijn. Ondanks dat ik het spannend vind wil ik dit wel gaan onderzoeken en uitproberen!

Wil je zelf deze combinatie een keer ervaren? Van harte welkom via info@zenshiatsumassage.nl of bekijk mijn site.