Klankschaalmassage versterkt Shiatsu massage

Zoals je waarschijnlijk weet geef ik al jaren Shiatsu massage. Een Japanse massage waarbij ik op de meridianen werk. Deze is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen. Een heel effectieve methode. Maar ik wilde nog meer betekenen voor de gezondheid van mijn klanten en ik ben de opleiding voor klankschaalmassage gaan doen. Nu combineer ik beide behandelingen en dat heeft een heel krachtige uitwerking.

Shiatsu en de bijbehorende meridianen

Shiatsu werkt op de meridianen in het lichaam. Er zijn twaalf verschillende meridianen: zes yin meridianen en 6 yang meridianen. Zij behoren tot de vijf elementen. De vijf elementen zijn Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. De elementen beïnvloeden elkaar, zowel positief als negatief. Oftewel zijn ze voedend voor een andere element of uitputtend/belastend voor een ander element. Vaak behandel ik eerst de meridaan die leeg is oftewel kyo, de Japanse term. En daarna de meridiaan die te vol is oftwel jitsu, de Japanse term.

klankschalen

Aanvulling van klankschalen

Al een aantal jaar geleden begon ik ook klankschalen tijdens mijn behandelingen in te zetten. Mijn eerste klankschaal kocht ik toen ik op mijn 28e in Nepal was. Klankschalen werken op een ander niveau dan shiatsu massage. Dat werkt zo: Het lichaam bestaat voor 70% uit water en de klanken en trillingen van de klankschaal werken daarop in. Maar ook gebruik ik de klankschalen om bepaalde organen te behandelen. Of bepaalde emoties los te maken. Tenslotte gebruik ik de klankschalen ook om de chakra’s te behandelen.

Effecten van klankschalen en shiatsu

Het effect van de combinatie klankschalen en shiatsu massage is heel krachtig. Doordat er zowel op het water in je lichaam als op de energiebanen gewerkt wordt, komt er van alles in beweging. Ook mijn klanten voelen de effecten van de klankschaalmassage. Ze kunnen dieper ontspannen en ook bij specifieke klachten  zoals hoofdpijn en rugpijn kunnen klankschalen een positieve uitwerking hebben!

Wil je zelf deze combinatie van klankschalen en shiatsu een keer ervaren? Van harte welkom via info@zenshiatsumassage.nl of bekijk mijn site. 

PS Inmiddels geef ik ook klankschaalconcerten en werk ik samen met yogadocenten. Voor meer informatie zie www.klankschaalconcerten.nl