Intenties vastleggen in een visionboard

Zelf doe ik het al jaren. Een visionboard maken. En Manon schreef er ook al over in haar blog. Gedurende het jaar zoek ik allerlei plaatjes en beelden die voor mij symboliseren hoe de aankomende tijd eruit moet gaan zien. Deze plak ik als een mooie collega bij elkaar op een dik stuk karton of een achterkant van een lijst, en ik hang hem ergens op waar ik hem vaak zie. Zo word ik eraan herinnerd wat mijn intenties waren. Ik mix eigenlijk een visionboard met een moodboard samen tot een intentieboard.

Visionboard versus moodboard

Een visionboard is een collage voor de toekomst. Je zet je intenties vast in beelden, woorden of dingen uit de natuur (zoals veertjes, gedroogde bladeren, zand). Je kunt het doen bijvoorbeeld als je jarig bent geweest, voor je nieuwe levensjaar. Of aan het begin van een nieuw jaar.

Een moodboard is meer een collage waarin je een idee of een sfeerbeeld neerzet. Als je bijvoorbeeld je huis wilt restylen of je tuin een make over wilt geven. Dan zet je de kleuren en een sfeerbeeld neer via een moodboard.

visionboard maken. bodyandmind.amsterdam

Workshop op 29 december

Voor het nieuwe jaar kun je ook een visionboard/moodboard maken. Wat zijn jouw plannen nu het leven meer binnenshuis plaatsvindt? Hoe wil jij jouw vrije tijd doorbrengen of wil je een nieuwe baan of project? Of is een ander element in jouw leven waar je helderheid over wilt krijgen.

Dus wil je ook een mooi visionboard/moodboard maken en er iets meer over leren, kom dan 29 december van 14 uur tot 16 uur naar de workshop die Hanneke Sloof en ik geven. Ik begeleid de meditatie met klankschalen. Wij zorgen voor de materialen, thee en koekjes en jij voor je eigen ideeën. Je kunt zelf ook materialen meenemen!

Locatie: Mauvestraat 4 III  Amsterdam. Prijs: € 25. Opgeven kan via info@niccom.nl of info@clarityvoorjou.nl.