Plannen om je op te verheugen

De jaarwisseling naar 2021 vierde ik samen met een vriendin. Om 10 voor 12 begonnen we te bedenken wat we van 2020 mee willen nemen en wat we liever achter ons laten. We maakten hele lijsten en maakten er tekeningen bij. We waren zo druk bezig dat we besloten om de televisie op BBC af te stemmen en net te doen alsof we nog een uur de tijd hadden. Het was snel duidelijk: 2021 wordt een jaar om je op te verheugen.

Count your blessings

Maar eerst blikten we terug op het ‘coronajaar’. Wat voor positiefs had 2020 eigenlijk gebracht? Wat wil ik meenemen? Dat werd de titel van ons eerste vel papier. Wandelen: Ik maakte altijd al wandelingen, maar nu was het ook dè manier om anderen te ontmoeten. Mijn contacten waren intenser, ik denk omdat je meer kan waarderen dat wat je niet in overvloed hebt. Trouwens een goed idee om mee te nemen in 2021: tel je zegeningen!

Klaar mee

Het was iets moeilijker om op te schrijven wat ik achter mij wilde laten. Het riep toch wel negatieve gevoelens bij mij op. Ik had zoveel tijd gehad het afgelopen jaar en wat had ik daar nu helemaal mee gedaan? Later heb ik thuis mijn vellen met lijstjes en schetsen tot een collage uitgewerkt. Zo’n moodboard maken is een mooie manier om creatief om te gaan met teleurstellingen en werkt goed om het oude los te laten.

Mijn plannen voor 2021

plannenHet leukste was om tenslotte alle verheugenissen en plannen voor het komende jaar in beeld te brengen. Op mijn collage is te zien dat ik blijf bloggen. Ik ga trips maken met mijn e-car, ik ga verder met het mooi maken van mijn huis en genieten van samenzijn. Het is ook een wens van mij om samen met de vriendin waar ik oud en nieuw mee vierde cursussen te geven over de robot en robotisering.

Visionboard

Wil je ook een zogenaamd visionboard maken? Hanneke Sloof vertelt je er meer over in een volgende blog.