Rode wijnazijn en Appelazijn
Ik schreef al eerder over de producten van Amanprana. Bij Amanprana geloven ze in het geheel en niet in de deeltjes apart. Hun producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt en ze gebruiken geen isolaten. Ze zijn bio en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world.
Onlangs ontving ik de rode wijnazijn en appelazijn om te testen. De rodewijn azijn van Amanprana wordt gemaakt van rode druiven die afkomstig zijn uit biodynamische landbouw. Dit is een vorm van biologische landbouw waarbij een holistische kijk op de natuur en het boerderijleven wordt gehanteerd. Alles hangt aan elkaar vast en is met elkaar verbonden. Het klimaat, de bodemvruchtbaarheid, de biodiversiteit, de luchtkwaliteit, etc.
Toepassing rode wijn azijn
Je kunt jouw starten met een glas Amanprana wijnazijn. Vul je glas met 1/5 azijn en 4/5 water (250 ml) en je dag kan niet meer stuk. Uiteraard is deze rode wijnazijn ook heerlijk op salades en als dressing zoals vinaigrettes.
Ikzelf vind de rode wijnazijn stevig van smaak en heerlijk in een vinaigrette, samen met olijfolie, peper en zout. Als vervanger van citroen is de wijnazijn ook heerlijk!
Appel azijn
Appelazijn is het sap dat wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. De appels die gebruikt worden voor de Amanprana Premium appelazijn zijn biologisch en van premium kwaliteit. Het recept is een oud Italiaans familierecept sinds 1962.
De appelazijn van Amanprana is niet gepasteuriseerd, niet gefilterd dus van nature troebel daarnaast is het rauw, clean label (slechts 1 ingrediënt, nl. gefermenteerde appelen) en heeft deze azijn een zuurtegraad van 5%.
Hoe gebruik je de appelazijn?
Zelf gebruik ik de appelazijn voor de start van de dag. Deze azijn is wat zachter van smaak dan de rode wijnazijn. Hoe doe je dat? Vul je glas met 1/5 appelazijn en 4/5 water (250 ml). Uiteraard is de appelazijn ook heerlijk op salades als dressing of gebruik het als basis voor een vinaigrette. Dat laatste doe ik eerder met de rode wijnazijn.
Enjoy!