Slecht weer in de lente

Om mij heen hoor ik steeds vaker dat mensen het helemaal zat zijn. Al die regen en wind, hagel en zelfs onweer, het houdt maar niet op. Dit doet iets met ons omdat we ook door de corona zo graag weer buiten willen zijn. Elke keer als er een mooie dag tussendoor komt, hebben we weer hoop. Maar daarna slaat het slechte weer toe. In deze blog ga ik in op hoe je om kunt gaan met het slechte weer en jouw verwachtingen.

Toch naar buiten gaan

Ik merk dat mijn grenzen de afgelopen tijd zijn verschoven. Met een warme jas kun je prima op een terras zitten of een wandeling maken. Het doet me denken aan mijn midzomerfeesten in Zweden. Op 21 juni is het daar vaak nog best fris en ik heb daar toch de hele dag buiten feest gevierd! Als ik door de stad fiets zie ik mensen op de terrassen met dekentjes en een heater genieten van een drankje en hapje.

regen

Omdenken: goed voor de plantjes

Vorig jaar maakten we ons zorgen over de lage waterstand. Doordat het heel mooi weer was viel er geen druppel. Dus dit jaar kun je omdenken: al het water is goed voor de natuur. En wie weet krijgen we daardoor een mooie zomer!

Verwachtingen en slecht weer

Tegelijkertijd is het goed om geen hooggespannen verwachtingen te hebben. Door in het NU te blijven kun je genieten van het moment: de blauwe regen die uitkomt, de frisgroene blaadjes en de zon die vaak aan het einde van de dag toch tevoorschijn komt!

Wat kun je binnen doen?

Tijdens het slechte weer kun je een lijstje maken van dingen die je binnen kunt doen. Opruimen, puzzelen, koken, bellen met een vriend(in) die je al lang niet hebt gezien of lekker een dik boek lezen.

Kortom, het is niet alleen balen dat de lente nog niet door is gebroken. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Als je het glas halfvol is zal de zomer vast prachtig zijn!