Alles over edelstenen

Edelstenen nemen een belangrijke plek in mijn leven in. Ik voel de energie van edelstenen en mijn studio en huis staan vol met grote en kleine edelstenen. Elke steen heeft een verhaal. De eerste steen kocht ik in 1998, toen tijdens mijn vakantie in Tsjechië een rode jaspissteen mijn aandacht trok. Die steen was de Jaspis Brecci-Trümmer Japis. Deze Jaspis maakt je lichaam krachtiger; energetisch neutraliseert de steen alles in de omgeving wat je gezondheid in de weg staat, zowel lichamelijk als geestelijk. Trümmer Jaspis verwijdert negatieve energie en vervangt deze door positieve.

Ik bevond me destijds in een moeilijke periode en die steen was achteraf een hele mooie keuze op dat moment. Daarna heb ik altijd heel intuïtief edelstenen uitgezocht. Vaak zonder te weten wat de betekenis of werking ervan is. Meestal past de steen bij de fase waarin ik mij bevind.

Marktplaats

edelstenenEen mooie anekdote is dat ik op Marktplaats een prachtige Amethist geode aantrof die zich helaas aan de andere kant van het land bevond. Ik mailde de verkoper en hij vond het goed dat ik langskwam om te voelen hoe de energie van de steen was. Ofschoon mijn man niet begreep dat we deze reis moesten maken, vertrouwde hij op mijn gevoel en reed hij mij liefdevol naar het adres. Ik voelde de steen en was meteen overtuigd.

Ik gebruik de edelstenen voor mezelf, draag ze bij me en heb ze bij me staan. Of ik gebruik ze tijdens behandelingen. Vooral jonge kinderen voelen de energie en zijn er vaak door gebiologeerd. Ook gebruik ik ze om de goede energie van mijn huis te versterken.

Omdat ik de energie van edelstenen kan voelen, is het voor mij heel normaal om de energie van edelstenen in het dagelijkse leven te benutten. Voor mensen die de energie niet voelen, trekt de kleur of vorm van een steen ze aan. En vaak is dat dan passend voor die mensen op dat moment.

Stenen zijn voor mij helend, steunend en ook heel mooi. In Amsterdam koop ik ze bij de Edelstenenlux op de Ruysdaelkade of bij De Roos aan de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Maar vaak vind ik edelstenen in de natuur en als ik op reis ben neem ik ook edelstenen mee.

Krijg ook nieuwe energie van edelstenen!