Een nieuwe ervaring

Ik sta open voor nieuwe ervaringen, dus zei ik ja toen Hanneke mij vroeg of ik een keer mee wilde doen met een speciale meditatie. Quantum Light Breath. Toevallig ging ik die week nog een nieuwe ervaring aan: een dansles die ook Quantum heette. je kunt natuurlijk alle kanten op met dit begrip.

Ademhaling

Deze Quantum light breath gaat in elk geval om een speciale ademtechniek: Je gaat snel ademen. Alsof je een berg op rent, legt Hanneke uit.

De meditatie is verdeeld in vier sessies. De opbouw is elke keer ongeveer het zelfde, maar ik ervaarde dat elke keer anders was. Soms lukte de ademtechniek goed, dan weer niet. Ik had momenten dat het best prettig was en er waren (veel) momenten dat ik ongemak voelde.

Voelen en denken

“Als je verdriet voelt, boosheid, verzet, irritatie heeft dat niets te maken met de situatie NU“, vertelt een stem op de meditatie-cd die is opgezet. “Jawel”, is mijn gedachte, “mijn voet prikt, dat is ongemak van dit moment”. Heb ik het niet goed gehoord of is het de bedoeling een ervaring van een prikkende voet los te koppelen van het nu, want nu, nu, nu, is alweer voorbij? Ik probeer mij te concentreren op het laatste.

De muziek helpt om in een ritme te komen. Muziek is ook verbonden met emotie. Muziek ontroert. Ik kon genieten van de muziek op zich en denken: “een ander gaat naar het Concertgebouw op zondag, ik doe dit”.

Je gaat weg in stilte. De eerste keer merk ik dat het een goede uitwerking heeft. Ik voel nog na: alsof ik net uit de sauna kom of een ontspannende massage heb gehad.

Mijn ervaring

We zijn met ons drie├źn. Een kleine groep, waarvan ik van te voren dacht: Wat weinig, kan ik mij wel concentreren op mezelf? Het blijkt niet uit te maken. De meditatie zelf is voor mij vooral een persoonlijke ervaring. Ik weet zeker dat niemand het zo zal ervaren als ik en ik niet als een ander. Het is een puur persoonlijke reis. Met natuurlijk een reisleider die je op weg helpt.

Mocht jij het zelf eens willen ervaren, kijk dan hier wanneer de volgende cursus wordt gegeven.