In het moment

De vorige keer schreef ik in mijn blog dat ik mij voornam om een keer op Facebook te schrijven ín een moment van angst. Dat wilde ik doen om zo eens te onderzoeken wat er zo spannend is aan een angstgevoel ervaren en dit dan ter plekke te delen.

Een week later was het zover. Ik ging naar een training met een voor mij nieuwe groep mensen en merkte dat dit angst triggerde. Wat ik in mijn lichaam opmerkte was dat er een terugtrekbeweging was. Ter hoogte van mijn hart ervoer ik een soort metalen plaat. En er was geen impuls om iets te delen over mijn onrust. Het leek op dat moment onnatuurlijk. Terug kruipen in een holletje en wachten tot het over zou gaan, was een neiging die voorbij kwam.

Levenslust

Juist door wel te delen terwijl ik bang was, ontstond er ruimte voor andere gevoelens. Het gaf mij lucht om over mijn ervaring te schrijven. Ik merkte dat mijn energie terug kwam en dat ik zin in het leven kreeg.

De vraag kwam bij mij op  ‘Wat is er zo erg aan het delen van mijn angst?’

Werkelijkheid

Het moment dat je je opent voor je angst en dat de sensaties waar mogen zijn, is een moment zonder houvast. In zo’n situatie heb je niets om je aan vast te klampen, het voelt letterlijk een beetje wiebelig.

Dit is eigenlijk een heel mooie open staat, kwetsbaar en gevoelvol. En het lijkt meer op de werkelijkheid dan de meeste momenten waarin je de boel goed onder controle hebt.

Angst is niets meer dan een ervaring, net als vreugde, eentje waar veel in te ontdekken valt.

Nieuwsgierig naar angst?

Ben je ook nieuwsgierig naar je angst? Ik begeleid je graag tijdens een individuele sessie bij het liefdevol bij angst aanwezig zijn, zodat jij de waarde ervan kunt ontdekken. Kijk voor het maken van een afspraak op www.lichaamswerkamsterdam.nl

Photocredits: Pixabay