Me and myself

Na de soft launch van bodyandmind.amsterdam ging ik voelen. Blijdschap om wat we al hadden bereikt, maar ook een enorme moeheid. Dit kwam omdat ik voorbij was gegaan signalen die ik wel serieus had moeten nemen. Signalen van moeheid, slecht slapen, irritatie en het stemmetje dat ik rustiger aan zou moeten doen. Het had me aan me time ontbroken: tijd echt voor mijzelf.

Altijd iets te doen

Als ondernemer kan ik altijd bezig zijn: met mijn klanten, boekhouding, de studio, pr en promotie, de websites en bijscholingen. En ik vind het ook bijna allemaal leuk! De kunst is voor mij om de balans te houden tussen werk en ontspanning. Dat geef ik ook vaak als advies aan mijn klanten, ondernemers die ik ken en vrienden die precies hetzelfde hebben. Tegenwoordig moet een griep mij vaak een halt toeroepen. Het zijn dan momenten waarin ik besef dat me time ongelofelijk belangrijk is. Tijd voor reflectie, tijd voor slapen, tijd voor nietsdoen of juist iets wat je al lang niet hebt gedaan. Bij mij is dat koken, naar het museum gaan of lekker luieren.

Me time integreren

De crux is hoe je de me time in je drukke bestaan weet te integreren. Voor mij is de sportschool met de sauna een heerlijk begin van de dag. Ik hoef even aan niets te denken, alleen aan de oefeningen en in de sauna kan ik ontspannen. Wandelen, yoga of dansen is ook iets waar ik van oplaad.

Je kunt je afvragen waarom je die dingen in drukke tijden onvoldoende inplant. Is het de druk van de omgeving of het gebrek aan zelfzorg? Het blijft een uitdaging voor mij. Ik realiseer me dat ik daarom echt me time in mijn agenda moet inplannen. Zeker na een deadline of de afronding van een project! Een afspraak met mijzelf. Me and myself alone.

Dat is mijn voornemen voor de komende tijd, doe je mee?