Een zoektocht naar eigenliefde

Graag stellen wij je Robin Meulen voor, die ons meer over Rainbow Tai Chi vertelt.

Mijn ontdekking van Rainbow Tai Chi en de helende werking ervan, was er niet zomaar. Het was een hele reis, een zoektocht naar eigenliefde. Dit is mijn eerste blog over mijn verhaal.

Als kind was ik actief. Ik deed aan veel hobby’s en sporten. In alles wat ik deed wilde ik goed zijn, de beste zijn. Ik voelde hoe ik goedkeuring kreeg van mijn omgeving. Maar nu vraag ik me af of dit wel een gebalanceerd leven was.

Waardering

De goedkeuring die ik kreeg in mijn kindertijd gaf me een goed gevoel, een bevestiging dat ik het goed deed. Ik zorgde op de middelbare school ervoor dat ik de cijfers haalde die ik nodig had. Verder liep ik de kantjes ervan af. Toch had ik nog steeds de behoefte om gewaardeerd te worden. Ik maakte er een sport van om de aandacht van meisjes te krijgen.

Hooghouden van een beeld

Ik zie nu hoe ik een beeld omhoog probeerde te houden van mezelf. Zo wilden de anderen dat ik zou zijn, dacht ik. Mijn gedrag kwam voort uit een verlangen om geliefd te worden. En hoe dacht ik deze liefde te ontvangen? Door te behagen en mezelf aan te passen aan het perfecte beeld dat ik voor ogen had.

‘All you need is love’

The Beatles hadden best een goed punt bij het maken van hun beroemde liefdeslied. Maar de vraag is: Het moet toch mogelijk zijn om liefde te ontvangen zonder onszelf constant te vergelijken met anderen? Zonder onszelf te vormen tot iemand die we niet zijn?

Rainbow Tai ChiRainbow Tai Chi

Inmiddels heb ik geleerd om mezelf liefdevol te accepteren zoals ik ben en te waarderen voor de positieve kwaliteiten die ik laat zien. Dat heeft de opleiding Rainbow Tai Chi & Chi Kung mij gebracht. Graag vertel ik je meer over de werking in deel twee van mijn gastblog.

Workshops in Amsterdam

Op 11 maart leer ik je de handvaten en principes van de Rainbow Tai Chi & Chi Kung. Meer informatie over de workshop vind je hier.

Photocredits: Robin Meulen