Laagjes afpellen

Ondertussen ben ik ruim anderhalve week bezig met de detox en het gaat eigenlijk hartstikke lekker; een stuk gemakkelijker dan vorig jaar. Na het ontwennen van koffie, suiker en alle andere belastende voedingsmiddelen, de eerste dagen nog wat hoofd- en spierpijn en soms een flinke vermoeidheid, voel ik me nu steeds fitter worden, alerter, blijer en lichter. Alsof ik een laagje gruis van mijn vitaliteit heb afgeblazen.

Gevoelens zonder gruis

De focus op het eten zelf is minder groot. Ik ben minder snel hongerig, waardoor nu andere dingen de aandacht kunnen krijgen. Wat me deze keer meer bezighoudt, zijn mijn emoties. Ze zijn meer uitgesproken, liggen meer aan de oppervlakte. Het lijkt wel alsof er normaliter, als ik mijn ‘gewone’ eten eet, ook een laagje gruis over mijn gevoelens ligt. Zien en voelen wat er nu boven komt borrelen, vind ik een interessant proces en ik probeer de tijd te nemen ze rustig een naam of plek te geven.

Natuurlijk neemt het eten nog altijd een belangrijke plaats in en breng ik met plezier veel uren in de keuken door. Het is een uitdaging iedere dag te bedenken wat ik voor vegan, glutenvrije gerechten kan koken, waar ook mijn gezin blij van wordt.

Vegadutchie.nl

Ik haal inspiratie uit de vele recepten die Neel Schmidt met ons deelt tijdens deze lente-detox en ik vind een hoop online. Mijn favoriete website is die van Jolijn van Vegadutchie, met heel veel recepten die perfect bij de detox passen. Sinds vorig jaar maak ik regelmatig kikkererwtenpannenkoekjes, met een aantal toppings erbij echt een feestmaal. Dit jaar is de gepofte bataat met guacamole mijn smakelijke ontdekking.

Een leuk onderdeel van de detox is het samen met de andere detoxers koken en eten. We wisselen veel recepten en ervaringen uit! Er is weer zoveel nieuw lekkers te ontdekken en te maken; eigenlijk vind ik 21 dagen veel te kort. Wordt vervolgd…

Kijk voor meer informatie over de detox op 21-daagse lente-detox en het eerste blog over de lente-detox: deel 1.

Photocredits: Vegadutchie.nl