Meer in contact met niet-weten

Deze tijd brengt mij meer en meer in contact met mijn ‘niet weten’. Misschien herken je dat? Het lijkt vooral aan de corona maatregelen te liggen. Het is echter een illusie dat ik zonder deze situatie wel van alles zeker weet. Ik, jij, we weten sowieso vooral veel niet. En dat is eigenlijk geen probleem. Het niet-weten is de grond van je wijsheid. Deze uitspraak is van Hans Knibbe, de grondlegger en spiritueel leider van de School voor Zijnsoriëntatie. Hier loop ik mijn spirituele pad sinds 2015 en ben ik momenteel in opleiding tot leraar Zijnsoriëntatie.

Voorbij jouw conditioneringen

Hoe ik ‘niet-weten is de grond van je wijsheid’ begrijp is dat het niet weten je voorbij je conditioneringen brengt. Voorbij wat je al weet, midden in openheid.

‘Niet weten’ is ook houvastloos en voelt onzeker. Mijn psyche huivert en mijn spirit jubelt. Nu ik er meer mee in aanraking kom en er meer mee op mijn gemak ben, wil ik een lans breken voor ‘niet weten’. Het is mijn sensitiviteit, gevoeligheid en raakbaar menszijn. Het is een buiging naar het leven zelf in het besef dat ik en wij er onderdeel van zijn.

Ruimte voor creativiteit en vormkracht

Niet weten gaf me ook ruimte voor creativiteit en vormkracht. Ik startte deze week als leraar Zijnsoriëntatie i.o. met een onlinecyclus van 3 meditatie avonden. Dat had ik me in januari van dit jaar nog niet voor kunnen stellen, dat m’n start als leraar voor de groep online zou zijn.

Sessies en op praktisch niveau niet weten

Na een periode van niet weten of ik mijn praktijk kon heropenen zijn mensen weer welkom voor sessies (met inachtneming van COVID-19 hygiëne maatregelen). Ik vind het heerlijk om mensen weer te kunnen ontvangen in mijn praktijk.

Ik vind het leuk om van je te horen hoe het voor jou is om het niet te weten of wat jij al hebt ontdekt in deze periode.