Energy boost met smoothie

Op een koude januari-ochtend voelde ik me moe en de griep lag op de loer. Echt tijd voor een energy boost. Sinds ik vorig jaar een milde detox deed, weet ik wat de kracht van een smoothie is. De smoothie kan je helpen om te detoxen, maar is ook lekker als ontbijt, een oppepper of om griep te bestrijden. Er zijn heel veel mogelijkheden en recepten in kookboeken en op internet te vinden, maar meestal maak ik een eigen variatie.

Fruit van het seizoen

Ik probeer altijd zoveel mogelijk fruit van het seizoen te gebruiken, hoewel je in de winter afhankelijk bent van fruit uit warme landen. Ik nam alle soorten fruit die ik in huis had en een aantal immuunversterkende ingrediënten zoals geelwortel en gember en voegde die bijeen in de blender.

Blender

In mijn blender kan ik van alles doen en het wordt zo een gladde massa. Er zijn verschillende kwaliteiten blenders en ik heb een Magimix-blender aangeschaft, omdat je daar echt alles in kan fijnmaken. Groenten of fruit met schil worden snel zacht en smaakvol. Het schoonmaken kost best wat tijd, maar dit robuuste apparaat maakt het daarna snel af. Echt een aanrader als je vaker smoothies wilt maken.

De energy smoothie ziet er niet alleen heerlijk uit, maar is ook heel erg fris en opent je smaakpapillen. De smoothie pept je direct op. Je bent weer helemaal opgeladen en kunt de dag weer aan.

Ingrediënten

o 1 kiwi
o 1 banaan
o 1 grapefruit
o 1 citroen
o 1 eetlepel walnoten
o 1 eetlepel biologische geraspte kokos
o 1 eetlepel hennepzaad
o 1 eetlepel maanzaad
o 1 theelepel biologische cacao
o 1 theelepel kaneel
o 1 theelepel kurkurma/geelwortel (kan ook vers)
o 1 scheutje ahornsiroop
o 1 cm gember

Heb je geen tijd om zelf een smoothie te maken? Er zijn tegenwoordig veel cafés en restaurants die smoothies op hun kaart hebben staan. Of kijk in de supermarkt, maar daar zijn de smoothies niet altijd even vers. Hoe verser, hoe meer vitamines en dat heeft wel mijn voorkeur.

Heb je ook een off day of voel je een griep opkomen? Probeer deze smoothie eens!

Photocredits: Jasper de Waal