Sorbetijs met ahornsiroop

Je ziet ze overal: watermeloenen! Voor kids een heerlijke lekkernij. Wist je dat je er ook ijs van kunt maken? Sorbetijs is ijs op waterbasis en zonder melkproducten. Watermeloen leent zich uitstekend voor sorbetijs omdat de vrucht van zichzelf al heel veel water bevat. Dit sorbetijs heeft een heerlijke frisse smaak en een hele mooie dieproze kleur en het is makkelijk te maken. Echt perfect voor in de zomer!

Voorbereiding

Snij de meloen in stukken, en verwijder de schil en de pitjes.

Bereiding

Doe de meloen, ahornsiroop en het limoensap in een keukenmachine/blender en meng tot een gladde massa. Wil de blender niet mengen, voeg dan een klein beetje water toe, dat helpt meestal wel. En als de hele meloen er niet in past, dan gewoon in 2 keer verdelen. Giet de massa in je ijsmaker en stel het juiste programma in, even wachten en ijs!

Geen ijsmachine

Je kan dit ijs ook zonder ijsmachine maken, het resultaat zal wel iets anders zijn. Ijsmachines voegen namelijk lucht toe aan ijs zodat het luchtig wordt, met een mixer zal de massa wat vaster worden. Giet de massa in een grote diepvries vaste bak. Zet ongeveer 30 minuten in de vriezer, haal het er dan uit en mix goed door. Herhaal dit ieder half uur totdat je ijs romig en helemaal bevroren is.

sorbetijsPresentatie

Maak er ijsbolletjes van en leg ze op een bordje of doe ze in een schaaltje. Je kunt het ijs ook schaven en in een glas serveren, dan ziet het er meteen heel anders uit. Versier met een blaadje munt of een stukje limoen, et voila!

Bereidingstijd: 20 minuten
Invriestijd: circa 2 uur
Calorieën per bolletje: 83
Koolhydraten per bolletje: 19

Wat heb je nodig?

  • 1 watermeloen van circa
  • 2,5 kilo
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • Sap van 2 limoenen

Extra nodig

  • Keukenmachine/blender
  • Ijsmachine of mixer en
  • Diepvriesbak

Fris…!