Pijn of fijn?

Een aantal jaren geleden heb ik in Thailand mijn eerste Thaise yoga massage ontvangen. Ik was eerlijk gezegd niet meteen fan van deze massagevorm. Sterker nog, ik vond het heel pijnlijk. De volgende dag kon ik de blauwe plekken tellen. Jaren later kwam ik opnieuw op een Thaise massagemat terecht. Alhoewel ik dit keer ook een paar pijnlijke momenten ervaarde, overheerste de weldaad. Door de diepe ontspanning voelde ik mijn energie weer stromen, ik voelde mij als herboren.

Gezonde levensstijl…

De massage is een mooie tegenhanger van ons gehaaste, achter ons scherm zittende leven. We nemen onvoldoende tijd om te ontspannen, te ervaren en te verwerken. Hierdoor worden emoties vast gehouden. Emoties die spanning kunnen veroorzaken en de daarbij behorende klachten. De Thai Yoga Massage helpt dit te voorkomen en/ of te herstellen.

Jose van Riele1, 2 of 3 pepertjes…

Dit jaar ben ik zelf gestart met de opleiding tot Thaise yoga massage therapeut en ervaar ik dat de massage zeker geen pijn hoeft te doen.  Wij Westerlingen zijn vaak aan niet meer gewend dan een aai over onze bol. Als reactie op een te heftige aanraking of rek, spannen onze spieren aan. Dit  maakt de massage nog pijnlijker. Als volwassenen brengen we een groot deel van de dag zittend door.  Ik heb me laten vertellen dat de massages in Thailand zijn ingedeeld in gradaties van intensiteit. Zoiets als de pepertjes achter de gerechten op een menukaart. Hoe meer pepertjes hoe heftiger de massage.

Hoe ziet een Thaise Yoga Massage eruit?

De massage wordt op de kleding uitgevoerd op een speciale massagemat op de vloer, een futon. De massagevorm wordt ook wel gekscherend massage voor LUIE mensen genoemd. De gemasseerde wordt in houdingen gebracht zonder zelf ook maar één spier te activeren. Er wordt gestretcht, gemasseerd en gewrichten worden bewogen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt in gang gezet daar waar nodig is.

Interesse?

In juli 2017 rond ik het eerste studiejaar af en mag ik mezelf preventief masseur noemen. OmThaise yoga massage therapeut te worden zijn in totaal 3 studiejaren nodig. Meer informatie? 

Photocredits: Jose van Riele